Weerbericht:
Perioden met zon. Morgen enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 103 km

Hennepkwekerij Axel brandt uit

Toegevoegd: 13-08-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
AXEL - De uitslaande brand in de Vermeerstraat in Axel had gisterochtend niet veel vroeger moeten uitbreken. Wanneer het vuur in de loop van de nacht was ontstaan, waren de gevolgen waarschijnlijk veel ernstiger geweest.

Nu bleef de schade beperkt tot een uitgebrande zolderverdieping en bleven de aanpalende woningen gespaard. De brandweer trof bij binnenkomst een complete hennepkwekerij aan.

De brandweer werd gisterochtend om tien voor half tien getipt door de buurman. De brand was ontdekt door een van zijn kinderen. De brandweer rukte met groot materieel - twee tankspuitwagens, een hulpverleningsvoertuig en twintig man - uit, omdat niet duidelijk was of er nog mensen in de woning aanwezig waren. Om die reden werd ook de ambulance ingeseind. Er bleek niemand thuis, maar wel vonden de brandweerlieden een hennepkwekerij met 82 planten.

Paneel
De brand was ontstaan doordat een paneel, waarop transformatoren voor de kwekerij bevestigd waren, was omgevallen. Dit paneel was erg warm. De politie heeft de plantjes, zes lampen, transformatoren en alle andere apparatuur in beslag genomen. De bewoners waren op het moment van de brand op vakantie en zijn dus nog niet aangehouden.

,,We hebben de deuren opengebroken, twee stralen op het vuur gericht en de dakpannen langs het huis van de buren aan de linkerkant verwijderd. Daarmee konden we voorkomen dat het vuur onder de dakpannen verder liep richting de buren``, vertelt plaatsvervangend commandant C. Overdulve. Binnen drie kwartier kon het sein `brand meester` worden gegeven, maar daarna is de brandweer nog geruime tijd bezig geweest met nablussen van de huurwoning.

Geluk
Overdulve en ook burgemeester J. Mulder van Axel spreken van een geluk bij een ongeluk, dat het vuur niet midden in de nacht is ontstaan. In het naastgelegen pand lagen kinderen te slapen en dan waren er mogelijk ernstige ongelukken gebeurd. Nu liep de woning enkel wat lichte rook- en waterschade op. De woningbouwvereniging

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren