Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Brandweer zet parkeergarage Goes vol met rook voor oefening

Toegevoegd: 18-05-2022, 21.51 uur
Onder andere oefende de brandweer samen met kuzee met een dompelcontainer.
Onder andere oefende de brandweer samen met kuzee met een dompelcontainer.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Remi Mesu

GOES - De brandweer van Goes heeft woensdagavond geoefend op een situatie waarbij een elektrische auto vlam had gevat in een parkeergarage. Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken werd er onder meer een rookmachine ingezet en moest het autowrak ook daadwerkelijk in een dompelcontainer worden geplaatst.


De brandweer oefende rond 19.30 uur op een scenario waarbij een elektrische auto, die in de parkeergarage aan de M.A. de Ruijterlaand geparkeerd staat, is gaan branden terwijl die aan een laadpaal stond. De brandweer moest de brand in de auto proberen te blussen. Omdat het om een elektrische auto ging moet deze in dompelcontainer worden gezet. Om dat te oefenen was ook een berger van bergingsbedrijf Kuzee aanwezig om de auto met een speciale wagen uit de parkeergarage te halen en vervolgens in een dompelcontainer te plaatsen.

Het scenario waarmee de brandweer in Goes oefende is geen onrealistische casus. Op 8 april vatte een auto in de parkeergarage aan de Kousteensedijk in Middelburg vlam. Door de brand raakte de parkeergarage beschadigd en was daardoor meer dan een maand gesloten. De oefening was rond 21.30 afgerond.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren