Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Lagere straf na hoger beroep voor Pool die man beroofde van kleren

Toegevoegd: 03-06-2022, 22.45 uur
Lagere straf na hoger beroep voor Pool die man beroofde van kleren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

’S-HERTOGENBOSCH - Een 34-jarige man uit Polen is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar celstraf voor het afpersen en bedreigen van een man in Middelburg. Eerder werd de 34-jarige dader nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar.


Op 5 januari 2020 klopten de mannen aan bij een woning in Middelburg. Het slachtoffer werd in de woning met de dood bedreigd en gedwongen om, terwijl er een wapen op hem gericht was, zijn kleren uit te trekken. De mannen dwongen het slachtoffer daarna om in zijn onderbroek de straat op te gaan. Er werd ongeveer 500 euro, een horloge en kleding buitgemaakt. 

In tegenstelling tot de rechtbank Zeeland-West Brabant sprekt het hof spreekt de man vrij van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het hof is van mening dat, hoewel het slachtoffer zich van zijn kleren moest ontdoen en de kamer moest verlaten, het onvoldoende is gebleken dat het slachtoffer werd belemmerd om te gaan en staan waar hij wilde.

Op camerabeelden van de hal en overloop zou te zien dat het slachtoffer niet onder controle wordt gehouden door de mannen. Ook in die tijd zou het slachtoffer volgens het gerechtshof dus gelegenheid gehad om zich vrij te bewegen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant vond dit feit eerder wel bewezen waardoor de straf daar hoger uitviel.

Het handelen van de mannen is volgens het hof buitengewoon vernederend geweest voor het slachtoffer. Het gerechtshof in 's-Hertogenbosch neemt de 34-jarige Pool dat dan ook zeer kwalijk. De celstraf is door de vrijspraak van de vrijheidsberoving wat lager dan de oorspronkelijke straf; namelijk 3 jaar. Daarnaast moet de dader ook 500 euro smartengeld aan het slachtoffer betalen.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (4-6-2022 om 19:24)
laat ze gezien de lage straffen eerst de vervroegde vrijlating maar eens afschaffen .de slachtoffers zijn daardoor niet geholpen omdat er voor hun ook geen vervroegd begin is van een ''normaal '' leven .dus voelt dit zeer oneerlijk voor de slacht offers .maar ja de recht spraak is al jaren niet meer uit te leggen aan de ''gewone'' burger .overheden staan steeds verder af van het ''gewone'' leven
ger (4-6-2022 om 08:10)
oke oke weer een signaal voor de crimi's om altijd maar in hoger beroep te gaan je straf wordt meestal lager en kost de overheid extra geld en wie betaald dat allemaal ntuurlijk het slachtoffer en de belastingbetaler maar laten opdraaien voor de extra kosten enz enz, daarna krijgen die lui ook nog eens begeleiding omdat ze het misschien nooit meer zullen doen wat een slappe hap is het "rechtsysteem toch"
aishlynn (4-6-2022 om 07:12)
Achtelijk , Iemand met een wapen bedreigen , beroven en intimideren en vernederen en dan zo wegkomen ???!!! het slachtoffer is voor zijn leven getekend door deze lui . wat een samenleving , vonnis wordt bepaald door technische omschrijvingen van feiten , niet op de impact en misdaad op zich zelf , ik vind het een schande . Onze samenleving wordt uitgehold in normen , waarden , moraal , veiligheid en leefbaarheid !!!!
Cookie-instellingen beheren