Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongens mishandeld in vakantiewoning Cadzand

Toegevoegd: 21-07-2022, 11.37 uur
Jongens mishandeld in vakantiewoning Cadzand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

CADZAND - De politie onderzoekt de mishandeling van twee jongens woensdagmiddag in een vakantiewoning in Cadzand. Een jongen is inmiddels aangehouden als verdachte. Extra arrestaties worden niet uitgesloten.


Twee jongens (16 en 17) uit de omgeving van Tilburg belden woensdagmiddag rond 15.00 uur de politie toen zij in hun vakantiehuis werden belaagd door een groep jongens die hoogstwaarschijnlijk uit de omgeving kwamen. De jongens verklaarden dat zij met een groep vrienden in en om de woning in de Meester P.C. Hennequinlaan in Cadzand waren en dat er ineens een groep (voor hen) onbekende jongens op het erf stonden.

"Er ontstond een vechtpartij waarbij de twee aangevers geslagen werden. De groep ging weg maar kwam even later een tweede keer terug. Een paar jongens zouden toen de woning zijn binnen gegaan en goederen hebben weggenomen. Omdat één van de verdachten een opvallend signalement had, kon deze jongen worden aangehouden als verdachte van de mishandeling. Deze 14-jarige jongen uit de gemeente Sluis werd rond 17.30 uur aangehouden in Oostburg.

De jongen werd overgebracht naar een politiecellencomplex en heeft daar de nacht doorgebracht. Hij wordt vandaag gehoord. Nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie heeft aangiften opgenomen en getuigen gehoord. De twee Tilburgers raakten overigens niet dermate gewond geraakt dat ze zich onder doktersbehandeling moesten stellen.

De aanleiding voor de mishandeling wordt nog door de politie onderzocht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (24-7-2022 om 11:42)
Wat ik me afvraag is, wordt die woning niet door een volwassen persoon gehuurd. In Engeland mogen ze niet eens op een camping overnachten, moet een volwassene bij zijn. Deze zitten in een vakantiewoning en ja een groepje die ze op strand of zo heeft gezien en wat stennis zoeken. Droevig dat men niet eens meer op straat kan komen of vakantievieren zonder dat anderen daar aanstoot aan nemen en dit uitlokken.
Arthur (23-7-2022 om 07:09)
Met een grote groep tegenover een minderheid is typisch hyena gedrag, ik vraag me af of de daders wel echte lokale Nederlanders zijn.
Ik (22-7-2022 om 09:01)
Het wordt steeds agressiever, zulke lui de héle vakantie vast zetten dan zijn ze van de straat.
JTG (22-7-2022 om 08:58)
Goedemorgen @Erick scherp gezien, maar dan toch zal er van te voren wel afgespeeld hebben dat ze met een groepje hun opzoeken
Erick (21-7-2022 om 21:50)
@Jtg Je moet het bericht wel goed lezen, de jongens uit Brabant zijn opgezocht door lokale gasten , niet andersom!
een inwoner (21-7-2022 om 15:43)
Houdt dat jong maar heel de vakantie daar binnen .Goed begin van je leven als je begint .Bizar
Cookie-instellingen beheren