Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt voor gebruik van gel blasters

Toegevoegd: 02-09-2022, 10.51 uur
Politie waarschuwt voor gebruik van gel blasters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De politie van Zeeland waarschuwt voor een nieuwe challenge die momenteel op het platform TikTok gaande is. Bij deze challenge wordt je uitgedaagd om met een gel blaster op iemand te schieten en dit te filmen.


Een gel blaster is een vuurwapen waaruit gel-balletjes worden geschoten. De politie ziet deelnemen aan deze challenge niet als een spel, maar als het plegen van een strafbaar feit. Daarnaast is er een kans dat je een verkeerde indruk geeft bij de politie, waardoor de politie zal handelen als een scenario met een vuurwapen.

Afgelopen week werden er al meerdere personen aangehouden voor het gebruik van een gel blaster.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@aldombo (2-9-2022 om 23:59)
@Aldombo komt naar mij in Vlissingen dan zal ik je eens wat waterdruppels cadeau doen, benieuwd wat je me gaat laten zien… mafkees. Gelblasters zouden goedgekeurd moeten worden, anders is er nu in gemiddeld elke straat op Walcheren iemand met een verboden wapen…
Michelle (2-9-2022 om 19:02)
@jongegod, ga je schamen. misschien krijg jij nog wel eens last van een gelblaster hoop ik!
Jonge God (2-9-2022 om 16:55)
Het is wel duidelijk dat het gros van de inmiddels bejaarde boomers hier, geen idee heeft van wat de jeugd doet en bezighoudt.....'gelblaster gevaarlijk'...hahahahahahaha wat een dinosauriërs hier zeg
Alberto (2-9-2022 om 15:44)
Als je even op google zoekt dan zie je dat 99% van de aangeboden wapens in allerlei neon kleuren zijn gespoten met een groot reservoir bovenop. Ze lijken totaal niet op echte wapens. Kan me niet voorstellen dat de politie op afstand het verschil niet kan zien. Het is iets heel ander iets dan paintball of airsoft wapens die redelijk echt lijken en ook nog letsel kunnen veroorzaken. Gelballetjes bestaat voor 95% uit water en wat gel. Verbieden kom op zeg. Wie heeft er voeger niet met waterpistooltjes mensen nat gespoten. Is gewoonde de moderne versie.
Jas (2-9-2022 om 14:30)
Inderdaad verbieden tik tik heel de maatschappij gaat eraan. Met die gekke rommel, absurd.
Michelle (2-9-2022 om 14:01)
@niet gevaarlijk, wanneer je dit als spelletjes ziet, wat gaat het volgende spelletje dan worden? Het feit alleen al dat er een schietbeweging wordt gemaakt! Jong geleerd is oud gedaan!
Cookie-instellingen beheren