Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Rechter legt ISD op na doodsbedreiging

Toegevoegd: 04-11-2022, 20.18 uur
Rechter legt ISD op na doodsbedreiging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 45-jarige K. B. uit Kapellebrug voor doodsbedreiging de zogeheten ISD-maatregel opgelegd. Die maatregel behelst een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers. In die twee jaar kan hij werken aan zichzelf. Wil hij niet meewerken, dan rest hem slechts twee jaar brommen. Het vonnis was conform de eis.


B. had een laptop van een vriend gekocht, maar die mankeerde van alles. De vriend beweerde dat die laptop niet van hem was maar van een ander en wilde die terug. Daar ontstond een ruzie over en toen B. die vriend ook nog eens met de dood bedreigde, deed die aangifte van verduistering en bedreiging.

De verduistering achtte de rechtbank echter niet bewezen en sprak B. daarvan vrij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pim (5-11-2022 om 11:30)
Een groot compliment voor de rechtbank. Zo uitspraak zou veel vaker moeten gebeuren. Dit soort lieden hebben lak aan alles en iedereen. Taakstraf of celstraf haalt weinig tot niets uit. Nu kunnen ze aan zichzelf gaan werken en hopelijk tot inkeer komen. Dit kan goed werken naar twee kanten , de kans op recidive wordt kleiner en bespaart de politie veel werk in de toekomst. En de dader krijgt een kans op een normaal leven.
Cookie-instellingen beheren