Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kustwachthelikopter maakt proeflanding bij Adrz

Toegevoegd: 09-11-2022, 18.13 uur
De nieuwe helikopters zijn sinds vorige week in dienst.
De nieuwe helikopters zijn sinds vorige week in dienst.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

GOES - Bij het ziekenhuis in Goes heeft woensdagmiddag één van de nieuwe kustwachthelikopers een proeflanding gemaakt. De brandweer stond hierbij stand-by.


Sinds eind vorige week vliegt de Nederlandse Kustwacht met zogeheten Agusta Westland 189-helikopters. De toestellen worden door de Kustwacht onder meer ingezet voor zoek- en reddingsacties en kunnen ook gebruikt worden voor medische evacuaties en het transport van een mobiel brandweerteam naar een incidentschip. Deze zogeheten Maritime Incident Response Group Netherlands (MIRG.NL) levert advies en assistentie in geval van brand op een varend schip.

Volgens procedure stond de Goese brandweer stand-by tijdens het landen en opstijgen bij het Adrz. Gelukkig hoefden de brandweerlieden niet in te grijpen. Vorige week maandag landde overigens ook al één van de nieuwe helikopters bij het Goese ziekenhuis.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JP (10-11-2022 om 20:56)
Sander, heb je enig idee hoe groot deze is? Deze is zeker 2x zo groot als de vorige SAR. Er passen 16 stoelen in. Ik ben er blij mee, en het zijn prachtige kisten om te zien.
Sander (10-11-2022 om 12:27)
Beste geldverpilling, Misschien even stuk lezen, tot en met mobile brandweer teams naar schepen te brengen, die in problemen zitten. Dat lukt niet met een kleine helicopter, voor het redden van mens en dier mag er nergens op bezuinigd worden.
Beetje geldverspilling (9-11-2022 om 21:24)
Is deze niet wat te groot??
Cookie-instellingen beheren