Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Melding schietpartij Vlissingen, één gewonde

Toegevoegd: 12-11-2022, 21.49 uur - Update: 13-11-2022, 08.39 uur
Door: Roland de Jong & Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - In de Lammensstraat in Vlissingen heeft zaterdagavond mogelijk een schietpartij plaatsgevonden. Er is één persoon gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart.


Hulpverleners hebben zich na de melding van een mogelijke schietpartij in de straat ter plekke ontfermd over een gewonde man. Volgens een politiewoordvoerder heeft hij op het eerste gezicht geen ernstige verwondingen opgelopen. Hij is behandeld door ambulancemedewerkers en vervolgens rond 21.50 uur naar het ziekenhuis gebracht. De recherche zal zaterdagavond nog een gesprek hebben met het slachtoffer.

Veel details over het vermeende schietincident zijn er nog niet. Ook is nog niet zeker of er daadwerkelijk is geschoten, zo laat de politie weten. De politie ging na de melding met meerdere eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider is aanwezig. Agenten deden uit voorzorg kogelwerende vesten aan. Inmiddels is een buurtonderzoek opgestart. Ook wordt er sporenonderzoek gedaan. Over de verdachte is nog niets bekend. De straat is afgezet met linten. De recherche heeft onder andere een geldbriefje van 20 euro en een steen meegenomen als mogelijk bewijs. De politie verwacht zondag meer duidelijkheid te kunnen geven over dit incident.

Steekpartij
Het gaat overigens om het tweede ernstige geweldsincident in Vlissingen dit weekeinde. In de nacht van vrijdag op zaterdag vond in het centrum van de stad al een steekpartij plaats waarbij een man ernstig gewond raakte.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henky (13-11-2022 om 09:40)
Once upon time in the west in Zeeland
bram (13-11-2022 om 02:32)
Wil eigenlijk helemaal niet meer reageren op dit soort berichten. Heeft helaas totaal geen zin ! Zeker is wel dat Vlissingen, "ons Vlissingen" steeds (ver)rotter wordt, mede door falend optredend gedrag van het gemeentebestuur. Dat wat er nu gebeurt, dat moet je toch niet willen? als gezagdragers? Dat is toch een taak van de gemeente.?
M (13-11-2022 om 00:57)
Van mij mogen ze elkaar overhoop schieten. Het zal vast en zeker hetzelfde soort volk zijn. (Allemaal lieve jongens).ik ga er spontaan van kokhalzen. Te ui om normaal mee te doen en klagen dat ze geen respect krijgen. Het aanzicht van de teringzooi in deze achterbuurt zegt mij genoeg.
Vlissinger (12-11-2022 om 23:57)
Ben Vlissingen na 21 jaar ontvlucht. Na dit gezeur gemeenten problemen. (dat is een hele, hele korte samevating) Gezien het optreden, bestuur..... gemeneete raad ed. Gaat het nog veel, en veel gekker worder !!! Rede dat ik weg ben gegaan.
Tja (12-11-2022 om 23:53)
Inderdaad @moeders en @Dre dat is of was allang "t geval ey... Tis wachten afwachten wanneer de volgende zal volgen...
GoverntheMente (12-11-2022 om 23:49)
Dit soort geweldsincidenten zijn nooit helemaal uit te bannen. Zelfs niet met een agent op iedere kruising en preventief fouilleren. Ookal zou je alle wapens tegen kunnen houden, word er kapot geslagen glaswerk gebruikt of een stuk van een steen. Kijk maar in sommige Amerikaanse gevangenissen. Alleen met een aanpak zoals in een EBI zoals Vucht lukt dat. Kost €500 per dag per gevangenen. De oplossing moet meer gezocht worden in een cultuurs/bewustzijnsverandering in de lagen van de bevolking waar dit soort daders uit voort komen. Is niet makkelijk en je bereikt nooit iedereen.
Cookie-instellingen beheren