Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Terrasrijder Renesse blijft langer vastzitten

Toegevoegd: 25-11-2022, 17.59 uur
De rechtbank bepaalde vandaag dat de bestuurder langer vast blijft zitten.
De rechtbank bepaalde vandaag dat de bestuurder langer vast blijft zitten.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De 51-jarige ex-kickbokser J. D. uit Hellevoetsluis, die op 24 augustus rond middernacht tot twee keer toe met zijn auto een vol terras bij een horecagelegenheid aan de Hogezoom in Renesse is opgereden, blijft vooralsnog achter de tralies.


De rechtbank in Middelburg heeft dat vrijdag, tijdens een zogeheten pro forma-zitting besloten. Het verzoek om hem te schorsen, zodat hij met famile de komende feestdagen kan doorbrengen, werd door de rechtbank afgewezen.

Door de aanrijding raakte een vrouw gewond. Zij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Aanleiding voor het voorval zou een ruzie zijn geweest met het personeel van de horecagelegenheid. Bij de arrestatie hebben agenten een stroomstootwapen en pepperspray ingezet.

D. wordt verdacht van poging moord en poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel. D. was overigens niet op de zitting verschenen. De zaak tegen D. wordt op 3 februari inhoudelijk behandeld.

 

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De meter (26-11-2022 om 16:58)
Helemaal mee een Bram, allemaal poging tot doodslag laat staan letsel, maal 30a 40 klanten als ik jouw mening mag delen is het 30 maal laat staan 6 jaar is dus 180 jaar de bak in net als in de USA
bram (26-11-2022 om 00:07)
Wat ben je voor een raar figuur, die met de auto een terras oprijdt. Alleen dat gedrag al is naar mijn mening voldoende om dit persoon (mits het een ongeluk(je) was, voorlopig een poosje op te sluiten, in ieder geval het rijden met een auto te verbieden. Dat hij niet op de zitting verschijnt, tekent duidelijk alleen maar zijn onbegrip naar de gehele situatie. Mijn mening is dan direct: verschijn je niet, dan krijg je gelijk de maximale straf die er staat voor dit soort vergrijpen. Dat is gewoon geen taak strafje, maar voorlopig enkele jaren vastzitten!
Cookie-instellingen beheren