Weerbericht:
Wisselvallig en woensdag vrij veel wind
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Gewapende jongemannen aangehouden bij N57 Middelburg

Toegevoegd: 12-12-2022, 10.57 uur
Gewapende jongemannen aangehouden bij N57 Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Vorige week zaterdag heeft de politie vier verdachten aangehouden op de N57 bij Arnestein. Zij hadden wapens bij zich. De politie vermoedt dat de mannen onderweg waren om een misdrijf te plegen.


Agenten gaven de bestuurder van een auto met daarin in totaal vier jongemannen vorige week zaterdagavond rond 22.00 uur op de N57 ter hoogte van Middelburg een stopteken. De bestuurder voldeed aan dat stopteken bij de afrit Arnestein. In de auto bleek een 20-jarige man uit Halsteren te zitten. Hij werd door de politie verdacht van betrokkenheid bij een diefstal met geweld die eerder had plaatsgevonden. De 20-jarige man is op last van de Officier van Justitie direct buiten heterdaad aangehouden. De verdachte zit nog vast. 

Agenten haalden de andere drie inzittenden één voor één uit de auto en fouilleerden hen. Bij de fouillering werden geen bijzonderheiden aangetroffen. Bij de doorzoeking van de auto vonden de agenten echter twee messen en een voorwerp dat eruit ziet als een vuurwapen. Hij vuurwapen wordt nog onderzocht op echtheid. De drie verdachten, 18-jarige inwoners van Ossendrecht, Middelburg en Kamperland, zijn hierop aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van wapens. Ze zijn overgebracht naar een politiecellencomplex en daar ingesloten. één van de verdachten had nog een verpakking harddrugs bij zich.

De politie vermoedt dat het viertal op pad was om een strafbaar feit te plegen en onderzoekt dit. De vier zijn in de cel gezet en meerdere keren verhoord. Daarbij zijn ze ook aangemerkt als verdachten van het voorbereiden en plegen van een misdrijf. Nadat ze een verklaring hadden afgelegd, is één van de drie verdachten in bewaring gesteld, een tweede verdachte is ook in bewaring gesteld, maar daarna onder voorwaarden in vrijheid gesteld (hij blijft wel verdachte) en een vierde verdachte vrijgelaten. Het politieonderzoek is nog niet afgerond.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nasa (13-12-2022 om 21:03)
Is op zich goed werk van de politie , om dit soort ontspoorde jonge jongens op te pakken en in de gaten te houden . een aantal dagen in bewaring gesteld na verhoor weer vrij. Het oppakken heeft geen enkele zin, het criminele gebeuren wordt gewoon weer voort gezet. Tegenwoordig is het gewoon wapens, drugs, etc. Kijk nergens meer vanop. De jeugd die niet willen werken , criminele circuit is makkelijk , verdienen geld om als loop ezel taken uit te voeren, geen straffen. Dus ja de maatschappij is naar de verdoemenis.
Mijn mening (12-12-2022 om 19:10)
Bram, is dit dan normaal ? Lopen jouw kinderen ook met wapens? Je zal de gevolgen van dit soort ratten niet mee willen maken.en idd vroeger waren er ook wapens maar niet zoveel als tegenwoordig.
Bram (12-12-2022 om 15:13)
Vroeger zoals reageerders dat noemen gebeurde dit ook. Alleen was de pakkans niet zo groot als nu. Dus voor de ouwe lui hier doe niet zo schijnheilig
Willem (12-12-2022 om 13:37)
Drugs, wapens, overvallen en misdaden, de gewoonste zaak van de wereld geworden. Van zulke jongeren komt niets meer terecht. Vroeger hadden ze een mooie oplossing: (her-)opvoedingsgesticht! Want fatsoenlijke opvoeding dat zullen ze niet hebben gehad. Zeer lange straffen voor wapen- en drugsmisbruik zal ze anders laten denken, maar de advocaten zullen er weer een mooi verhaal bij verzinnen dat de rechter gelooft.
Mijn mening (12-12-2022 om 13:24)
Ik zalwel ouderwets zijn maar dit soort moet je gewoon met een bol aan hun poten publiek te kakken zetten
Mooi werk (12-12-2022 om 11:22)
Goed gedaan poltie, ga zo door
Cookie-instellingen beheren