Weerbericht:
Bewolkt, in het noorden wat regen. Morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf van 220 dagen geëist tegen brandstichter

Toegevoegd: 14-12-2022, 21.06 uur
De man zou deze zomer in Goes een brand hebben aangestoken.
De man zou deze zomer in Goes een brand hebben aangestoken.
© Foto: Remi Mesu
Door: Reinoud Hiemstra

MIDDELBURG - De officier van justitie eiste vanmiddag een celstraf van 220 dagen én 540 voorwaardelijk tegen de 22-jarige Goesenaar J. G.. De man wordt verantwoordelijk gehouden voor de brand die 24 juni woedde op het bouwterrein van het Gasthuis in zijn woonplaats. "Hij moet zo snel mogelijk worden geholpen", aldus de officier van justitie.


G. voelde zich eenzaam en zocht zijn heil voornamelijk in de drank. In de avond van die 24e juni was hij de stad in geweest, had wat gedronken en op weg naar huis kroop hij onder het hek van het bouwterrein bij het Gasthuis en stichtte daar brand. Waarom wist hij niet, het gebeurde gewoon. Dankzij snel ingrijpen van de brandweer hoefden de bewoners van het oude Gasthuis hun onderkomen niet ter verlaten.

Mocht de rechtbank de eis volgen en er zich geen andere omstandigheden aandienen, dan zou G. begin volgend jaar van de cel naar de kliniek kunnen. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ewa (14-12-2022 om 22:06)
Behoorlijke straf echter veelst te weinig voor deze terreurmisdaden
Cookie-instellingen beheren