Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Aangehouden man Biervliet had luchtbuks in huis

Toegevoegd: 26-12-2022, 11.28 uur
De man zou met een luchtbuks op straat hebben gelopen.
De man zou met een luchtbuks op straat hebben gelopen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Reinoud Hiemstra

BIERVLIET - De verdachte die gisteren in Biervliet door een arrestatieteam werd ingerekend omdat hij met een wapen over straat zou hebben gelopen, verkeerde onder invloed van alcohol en was in het bezit van een luchtbuks. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Bij de meldkamer van de politie kwamen in de ochtend meerdere meldingen binnen dat er een man met een vuurwapen op straat zou lopen. Er werd daarbij gesproken over een lang wapen. Ook zou de man dreigende taal hebben geuit. Vanwege de melding werd er een arrestatieteam opgeroepen en kwamen er meerdere eenheden van de politie ter plaatse. Bewoners werd geadviseerd binnen te blijven.

Uiteindelijk wist de politie de man op te sporen in een woning aan de Gentsestraat. De 35-jarige inwoner van Biervliet werd tegen 10.45 uur door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) aangehouden. In de woning bleek nog een 26-jarige man te verblijven. Hij werd aangehouden omdat hij drugs op zak had.

De man die was gezien met het wapen, was volgens de politie onder invloed van alcohol en maakte een verwarde indruk. Op het bureau blies hij een waarde van 1.080 ug/l. De man had dus flink wat alcohol op. "Hij verklaarde zelf ook dat hij gedronken had", zo meldt de politie. In de woning werd nadien een luchtbuks gevonden, vermoedelijk het wapen waar de man mee over straat had gelopen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (27-12-2022 om 06:39)
Overdreven gedoe voor een dronkenlap met een luchtbuks. Ondertussen racen de echte criminelen met echte wapens door het land in gestolen auto's.
BVLT (26-12-2022 om 19:56)
Vroeger kwam inderdaad de dorps agent aan de deur, of je werd uitgenodigd op het politiebureau op het dorp.( ben ik zelf ook wel eens geweest voor kattekwaad) Maar deze tijd is helaas niet meer te vergelijken met vroeger, Er is mij altijd geleerd om Respect te hebben voor oudere en andere mensen. Dat proberen wij onze kinderen ook mee te geven, ( niet dat ze streng opgevoed worden)
Willem (26-12-2022 om 17:44)
Wat een gedoe om een luchtbuis,vroeger kwam de politie agent van het dorp aan je deur.
Willem (26-12-2022 om 17:43)
Wat een gedoe om een luchtbuis,vroeger kwam de politie agent van het dorp aan je deur.
BVLT (26-12-2022 om 17:41)
Een luchtbuksje,aardappelschilmesje,schroevendraaier,etcetera, als iemand hier mee dreigt of gebruikt als wapen, dan ook straffen die er bij horen en passen.( Een behoorlijk tijdje opsluiten en 12 uur per dag laten werken tot ze weer fatsoenlijk de maatschappij in kunnen) Alle diensten hebben perfect en snel gehandeld.( deze kosten natuurlijk ook verhalen op de verdachte, en dat is volgens mij niet mis als je zag wat er allemaal ingezet is)
BVLT (26-12-2022 om 17:35)
Een luchtbuksje,aardappelschilmesje,schroevendraaier,etcetera, als iemand hier mee dreigt of gebruikt als wapen, dan ook straffen die er bij horen en passen.( Een behoorlijk tijdje opsluiten en 12 uur per dag laten werken tot ze weer fatsoenlijk de maatschappij in kunnen) Alle diensten hebben perfect gehan
Cookie-instellingen beheren