Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mishandeling met dood tot gevolg: 100 uur taakstraf

Toegevoegd: 22-02-2023, 16.58 uur
Mishandeling met dood tot gevolg: 100 uur taakstraf
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - De 39-jarige B. S. uit Goes is door de Middelburgse rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur. Hij werd schuldig bevonden aan mishandeling met de dood als gevolg.


Tegen hem werd twee weken geleden een taakstraf van 120 uur was geëist is. De Goesenaar gaf eind november 2020 een medebezoeker van een apotheek in Goes een duw. De man, een 74-jarige inwoner van Goes, kwam daardoor te vallen en brak zijn heup. Het slachtoffer kwam kort na de operatie vanwege complicaties te overlijden.

S. werd schuldig bevonden aan mishandeling met de dood als gevolg. De rechtbank ziet een verband tussen de duw en het uiteindelijke overlijden. Aanleiding van de duw waren twee klappen die de Goesenaar aan een jongetje uitdeelde. Die was vervelend bezig, zorgde voor overlast en botste tegen het latere slachtoffer. Het slachtoffer was het gedrag kennelijk beu.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kitty (23-2-2023 om 07:29)
100 uur taakstraf.... Wanneer gaat Nederland echte straffen uitdelen?
Renata (23-2-2023 om 00:08)
Zonder die vervelende koter was er niks gebeurd. Zelfs in een apotheek kunnen die zich niet gedragen. Fraaie opvoeding.
WTF (22-2-2023 om 21:41)
Bizar dit mogen wij ook even die gast zijn heup breken voor die lachwekkende 100u heb zelf drie keer 240 gehad voor feiten die lang nietzo erg als dit waren waar gaat dit rechtsysteem naartoe?!!
Joris (22-2-2023 om 21:03)
Blijft een nare situatie. Oudere man die kind mishandeld en geduwd wordt. Hier gebeuren al 2 zaken die niet toegestaan zijn. Dat de oudere man zijn heup breekt bij de val is bijna standaard gevolg op die leeftijd. Dat er complicaties optreden bij de behandeling van dit letsel is niet standaard. Er wordt naar de duwende man gewezen terwijl medisch onjuist handelen de complicaties kunnen hebben veroorzaakt. Er zijn personen voor zwaardere vergrijpen vrijgesproken omdat oorzaak en gevolg ver uit elkaar liggen. Een rechter in hoger beroep kan zomaar tot vrijspaak komen omdat die de directe link niet legt en die mening zou ik ook delen.
Henky (22-2-2023 om 20:06)
Nederland is naar de kloten
zeeuw (22-2-2023 om 18:11)
weet je wat ik zo erg vind dat die viespeuken niet hun eigen jong nog niet op kunnen opvoeden
Cookie-instellingen beheren