Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 61 km

Jongen (16) opgepakt na mishandelen man (62)

Toegevoegd: 17-03-2023, 12.07 uur - Update: 17-03-2023, 12.36 uur
Jongen (16) opgepakt na mishandelen man (62)
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een man uit Middelburg is maandagmiddag in Vlissingen door twee jongens mishandeld. Inmiddels is één verdachte aangehouden, naar de tweede wordt nog gezocht.


De mishandeling vond maandag rond 13.30 uur plaats bij de kruising van het Baskensburgplein en de Adriaen van Ostadelaan. Volgens het slachtoffer reed hij op zijn scooter over het fietspad toen twee jongens wilden oversteken. Het slachtoffer remde af om een aanrijding te voorkomen maar vervolgens werd de man van zijn scooter getrokken, geschopt en geslagen.

Na de mishandeling gingen de twee ervandoor. Het slachtoffer belde zelf de politie. Een getuige ondersteunde de 62-jarige man tot de politie en ambulance ter plekke waren. De man werd ter plekke nagekeken door de ambulancedienst maar hoefde niet per ambulance naar het ziekenhuis. Volgens de politie liep de man wel veel pijn op als gevolg van de mishandeling en raakte hij mogelijk zelfs even buiten bewustzijn.

Eén van de verdachten kon maandag al worden aangehouden. Kennelijk was één van de belagers, een 16-jarige jongen uit Vlissingen, zijn telefoon verloren tijdens de mishandeling. Die kwam hij weer ophalen. Op dat moment waren er net agenten ter plaatse, dus zij konden de jongen meteen aanhouden. Hij is overgebracht naar een politiecel en heeft daar een verklaring afgelegd”, zo meldt de politie.

De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld en kreeg een dagvaarding mee. Hij mag zich voor de rechter verantwoorden. Naar de tweede verdachte is de politie nog op zoek. “Het zou het beste zijn als hij zichzelf zou komen melden op het politiebureau. Maar in de tussentijd zijn rechercheurs natuurlijk bezig om achter zijn gegevens te komen. Daarom zoeken we getuigen. Hebt u iets gezien van de mishandeling, of hebt u meer informatie die ons kan helpen om achter de identiteit van de tweede verdachte te komen? Dan wordt u verzocht zich te melden bij de politie”, aldus een woordvoerder.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (18-3-2023 om 18:26)
IN VRIJHEID GESTELD !!!!!!!!!!!!! TE ZOT VOOR WOORDEN.
Emergo (18-3-2023 om 13:11)
@Burger Zijn uw vermoedens ergens op gebaseerd anders dan op "statische"feiten. Lekker makkelijk.
R (18-3-2023 om 12:48)
Ik hoop dat t slachtoffer geen duw naar de dader heeft gegeven. De kans is dan groot dat hij wordt veroordeeld tot het toebrengen van zwaar letsel bij een minderjarige.
Marcel (18-3-2023 om 12:06)
Naar de tweede dader wordt nog gezocht en daar snap ik niks van, ze hadden de eerste dader toch en die zal wel de tweede dader kennen neem ik aan
Burger (18-3-2023 om 07:49)
Ik zie laatste tijd geen goede beschrijvingen meer van het uiterlijk van de gezochte verdachte(n). We halen vanalles en iedereen binnen in NL en dit tuig heet vast geen Piet en Klaas. Dat zijn statistische feiten. Het zal je vader maar wezen die zo mishandeld wordt.
Tja (18-3-2023 om 00:17)
Begrijp de meeste opmerkingen wèl dit kan ook taktiek zijn van de justitie om sneller achter de tweede verdachte te komen via volgen.
Cookie-instellingen beheren