Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Slachtoffer dodelijk ongeval Grijpskerke is 39-jarige man

Toegevoegd: 20-03-2023, 21.42 uur
Door: Eugène Harthoorn

GRIJPSKERKE - De persoon die maandag aan het einde van de middag om het leven kwam bij een verkeersongeval in Grijpskerke, is een 39-jarige man uit gemeente Veere. Dat heeft de politie zojuist gemeld.


Het slachtoffer kwam rond 16.10 uur met een personenauto frontaal in botsing met een vrachtwagen. Dat gebeurde bij de kruising van de Hondegemsweg en de Zandvoortseweg. Door de klap belandden zowel de personenauto als de vrachtwagen, welke geladen was met zand, in een sloot. De bestuurder van de personenauto overleed ter plekke.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 37-jarige man uit Roosendaal is aangehouden voor nader onderzoek, zo heeft de politie bekendgemaakt. De man testte positief op een speekseltest. Een GGD-arts heeft een bloedtest afgenomen bij de verdachte. Volgens de politie stond er ter hoogte van de Zandvoortseweg een vrachtwagen stil om af te slaan. De vrachtwagenchauffeur die het ongeval veroorzaakte was te laat om te remmen en week uit voor dit voertuig. Hierbij was een frontale botsing met de auto van het slachtoffer niet te voorkomen. 

Vanwege het ongeluk is de weg ter plekke momenteel nog altijd afgezet. Medewerkers van de afdeling verkeer van de Forensische Opsporing zijn ter plaatse om nader onderzoek te doen naar de toedracht van het noodlottige ongeval. De berging van de voertuigen duurde enkele uren en werd geleid door medewerkers van Kuzee.

Zie ook:

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (21-3-2023 om 17:44)
@Inwoner Grijpskerke: Inderdaad, ruim uitzicht maar met bepaalde versnaperingen achter de kiezen wordt iedere overzichtelijke situatie troebel. Maar dan hoor je niet achter het stuur maar in de kroeg, coffeeshop of huiselijke kring.
Edjetee (21-3-2023 om 17:20)
@Vlissinger In dit land is niemand schuldig totdat dit bewezen is. Voordat je daarom je vreemde mening ventileert, kun je beter een beetje nadenken wat je allemaal zegt. Ook je vooroordelen over het zogenaamde “transportwereldje” zijn polariserend. Er zijn over het algemeen meer goede dan slechte mensen werkzaam in deze beroepsgroep.
Inwoner Grijpskerke (21-3-2023 om 12:16)
Ik reed langs de plek van dit afschuwelijke ongeluk. Volgens mij is de weg daar vrij open en kun je ver kijken. Dus ik begrijp niet dat de vrachtwagenchauffeur de stilstaande vrachtauto niet gezien heeft. We kunnen er over blijven speculeren. Maar het feit is dat een willekeurige, onschuldige automobilist om het leven gekomen is. Heel veel sterkte voor de nabestaanden!
Vlissinger, (21-3-2023 om 11:25)
@sara en Goesenaar, dat staat er wel als jullie tenminste in staat zijn om te begrijpen wat een positieve speekseltest inhoudt. Dan gaat het meestal om drugs, dit in combinatie met het rijgedrag en het te laat opmerken van de stilstaande vrachtwagen, zegt voor mij als vrachtwagenchauffeur zijnde genoeg. Ik heb genoeg meegemaakt in dit transportwereldje en er zijn echt van die gestoorde gekken die gewoon onder invloed rijden kan ik je zeggen.
mar (21-3-2023 om 10:04)
Sterkte voor alle betrokkenen, de familie van de overledene, hulpverlening en anderen. In 1e bericht stond niets over een 2e truck die stilstond om af te slaan. Vind altijd als je niet bekend bent met de omgeving rijdt dan wat minder hard dan de toegestane snelheid.
harry (21-3-2023 om 08:29)
als je als beroepschauffeur een stilstaande vrachtwagen over het hoofd ziet dan ben je toch echt ongeschikt voor dit beroep. dat blijkt ook nog eens uit het feit dat er positief getest is op een speekseltest (alcohol/drugs?) en daardoor is een onschuldige nietsvermoedende man om het leven gekomen. vreselijk.
Cookie-instellingen beheren