Weerbericht:
Droog en op de meeste plaatsen zonnig
Verkeersinformatie:
32 files van totaal 121 km

Zes maanden cel geëist vanwege ongewenste seks

Toegevoegd: 22-03-2023, 17.51 uur
Zes maanden cel geëist vanwege ongewenste seks
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft woensdag tegen een 28-jarige man uit Yerseke een celstraf van een jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist omdat hij tegen haar zin seks zou hebben gehad met een vrouw.


W. wordt ervan verdacht eind mei 2019 seks te hebben gehad met een vriendin die - zoals dat heet - 'in onmacht' verkeerde. De vrouw had, evenals de verdachte, de nodige drank op. Ook had ze drugs gebruikt. W. zou daarnaast GHB in haar wijn hebben gedaan. De twee gingen naar bed en bij het ontwaken had W. seks met de vrouw. Volgens de vrouw was dat tegen haar zin gebeurd.

Uitspraak op 5 april.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (23-3-2023 om 12:46)
ik ben het helemaal eens met Johan .hier word iemand al veroordeeld voordat ze alle feiten kennen .laat dit aan een rechter over .mocht hij de GHB bewust gebruikt hebben om seks met haar te hebben lijkt dit mij wel strafbaar .rechter succes met deze zaak
Saskia (23-3-2023 om 12:22)
De doorslaggevende vraag : is de "volwassen" vrouw vrijwillig mee in bed gegaan?
Emergo (23-3-2023 om 11:52)
@Erik "Volgens mij" gebaseerd op wat, op onderbuikgevoel ?? En dan beginnen over chemische castrartie. Denk eerst eens na.
Johan (23-3-2023 om 10:47)
Ik wens de rechter veel wijsheid toe bij het bepalen of de man schuldig is. GHB werkt maar kort en misschien wil de vrouw de man wel een naaistreek leveren? Alleen zij tweeën weten hoe het echt zit en de man is echt niet automatisch de slechterik.
timsalabim (23-3-2023 om 09:43)
Wauw, hoe bewijs je zoiets als dit? Die vrouw kan vanalles zeggen en roepen.... Moet je er toch wel als de kippen bij zijn om te kunnen testen lijkt mij.
AC (23-3-2023 om 07:31)
@Jumbo. Vreemd vergelijk. Je bed in stappen als je dronken en onder invloed bent is een beter idee dan je auto instappen. De boom kan geen stap opzij zetten om je langs te laten, als kerel kun je er wel voor kiezen weg te gaan als je nee hebt gekregen van een vrouw. GHB bij iemand in haar drankje doen is voorbedachte rade, dan heb je al slechte bedoelingen. Op deze manier misbruik maken van iemand die weerloos is? Dan verdien je een flinke straf!
Cookie-instellingen beheren