Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 175 km

Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld

Toegevoegd: 29-03-2023, 12.35 uur
Actie 'Ogen op de weg': 112 bekeuringen uitgedeeld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens een controle in het kader van de actie 'Ogen op de weg' heeft de politie dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur in totaal 86 personen beboet voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden in een auto. Ook andere feiten werden beboet. In totaal werden 112 bekeuringen uitgedeeld.


Bij de actie, die werd gehouden in Zeeland en in het politiedistrict De Markiezaten (rond Bergen op Zoom), werd gecontroleerd vanuit een touringcar. Rond de touringcar reden tien onopvallende politiewagens. Zij zetten de overtreders aan de kant als een overtreding werd vastgesteld. In veel gevallen ging het dus om het vasthouden van een mobiele telefoon maar ook andere overtredingen werden tijdens de controle beboet. Zo werden in totaal 12 hardrijders op de bon geslingerd en zagen agenten drie personen onnodig over de vluchtstrook rijden.

Verder werd twee keer over een verdrijvingsvlak gereden en werd een keer rechts ingehaald. Andere boetes waren voor losliggende lading, bumperkleven, een verlopen APK, het niet op eerste vordering tonen van een rijbewijs, het niet dragen van een helm en het niet stoppen voor rood licht. In twee gevallen werd een zogeheten educatieve maatregel gedrag opgelegd.

Dit jaar vinden nog veel meer controles met de touringcar plaats. "Daarnaast wordt veelvuldig met de MONO-cams op de autosnelwegen en provinciale wegen gecontroleerd", zo waarschuwt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JFK (29-3-2023 om 18:21)
beginnen met telefoon in beslag nemen, vervolgens 6 maanden rijontzegging , boete van min. eur 1500.-- en een cursus, natuurlijk voor eigen rekening. Bij herhaling een jaar gevangenis straf!
Theoto (29-3-2023 om 18:09)
Rond een opvallende politieauto is altijd een gebied met schijnheiligheid daarom onopvallend
Joop (29-3-2023 om 17:45)
Joris en Niet ethisch verantwoord: Als de meester niet in de klas is dient men zich ook te gedragen.
Jac (29-3-2023 om 17:44)
Goede actie, helaas dweilen met de kraan open. De oplossing is lastig, onderzoek geeft inderdaad aan wat @Joris ook al vermelde "Onderzoek wees al uit dat menselijk gedrag niet te sturen is met financiële prikkels". Dat men zichzelf dood rijd met de mobiel voor de neus is 1 ding, maar helaas zijn de mede weggebruikers ook vaak de pineut. Geen idee hoe dit tij te keren?
bram goeree (29-3-2023 om 17:38)
prima actie maar eigenlijk zou er op ieder voortuig iets geinstalleerd moeten kunnen worden dat het behalve het hansfree bellen de rest NIET meer mogelijk maakt of de bekeuringen veel hoger .zoals de meesten hier opmerken neemt het meer toe dan dat het afneemt .zeker ook bij fietsers
Henky (29-3-2023 om 17:30)
Goed bezig meneer en mevrouw politie hoop dat dit ook word gedaan in heel zeeland in steden maar ook de dorpen !!!! want daar zijn ook nog veel gekken die denken dat ze er ook mee weg kunnen komen ,en speciaal die 1 of 2 jaar hen rijbewijs hebben ,maar als ik voor een oranje licht stopten dan komt er een les auto mijn nog links voorbij dan zegt het al genoeg over de rijschool .
Cookie-instellingen beheren