Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 243 km

Politie neemt balletjespistool in beslag

Toegevoegd: 16-05-2023, 20.24 uur
Het in beslag genomen balletjespistool.
Het in beslag genomen balletjespistool.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft in de Oosterschelderegio bij een kind een balletjespistool aangetroffen en in beslag genomen. De politie grijpt het voorval aan om nog te waarschuwen voor het gevaar van het bezit van zo'n nepwapen.


De wijkagenten van Reimerswaal maken op social media melding van de vondst van het balletjespistool. Volgens de agenten was het pistool in het beztit van iemand jonger dan 16 jaar oud. De politie stelt bij een foto van het wapen de vraag: "Ziet u of dit een echt vuurwapen of imitatie is?"

De wijkagenten waarschuwen dat de politie nooit risico's neemt als melding wordt gemaakt van een vuurwapen. In het verleden heeft de politie al vaker gewaarschuwd dat vaak wordt gehandeld alsof er sprake is van een echt wapen en dat dit tot levensgevaarlijke situaties kan leiden waarbij de politie misschien zelfs moet schieten.

De persoon waarbij het balletjespistool werd aangetroffen, moet zich melden bij Halt. De politie heeft een proces-verbaal tegen de jongen opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren