Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Overval Aldi Westerscheldeplein Middelburg

Toegevoegd: 25-01-2024, 20.00 uur - Update: 25-01-2024, 21.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een supermarkt in de Middelburgse Stromenwijk is donderdagavond het doelwit geworden van een overval. Er is niemand gewond geraakt.


De overval op bij de Aldi aan het Westerscheldeplein vond rond 19.45 uur plaats. Volgens een woordvoerder van de politie heeft de dader een greep in de kassa gedaan en is deze er vervolgens in onbekende richting vandoor gegaan. De officier van dienst van de politie heeft laten weten dat de overval gepleegd is met een vuurwapen (gelijkend voorwerp)

Via Burgernet is rond 20.10 uur een signalement van de dader gedeeld. De man zou 45 tot 47 jaar oud zijn geweest. Hij had bruine ogen en een slank postuur. De man had een zwarte jas aan en droeg een bruine sjaal. Hij was circa 1.80 meter lang. Tips zijn bij de politie welkom via het alarmnummer 112. De politie laat weten een nader onderzoek in te stellen. Hierbij wordt onder andere de cassière gehoord.

Eerdere overval
Begin maart 2021 vond aan het Westerscheldeplein in Middelburg ook al een overval plaats. Toen ging een overvaller 's ochtends de Aldi binnen. De dader verliest destijds echter zonder buit de supermarkt omdat de kassa nog niet gevuld was.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (1-2-2024 om 09:13)
@Jaap - Volgens jouw deductie n.a.v. dit nieuwsbericht moet het haast wel om een buitenlander gaan, terwijl etnisch profileren niet toegestaan is. Bovendien staat er in het nieuwsbericht geen details omtrent de herkomst van de dader. Ik vind het bezwaarlijk dat het altijd de schijn heeft van criminaliteit gepleegd door mensen met een getinte of donkere huidskleur etc. Deze overval is verachtelijk en kan nimmer goed worden gepraat, zoals je suggereert over geldzorgen. In Nederland zou dit niet hoeven te gebeuren, want het gaat goed met de economie. Meer oog voor een ander doet meer wonderen, dan iemand opsluiten in Torentijd.
Jaap (26-1-2024 om 09:55)
Ben benieuwd naar zijn naam, het zal geen Jan, Piet, Kees of Klaas zijn, maar goed, hij verdient vast wel medelijden vanwege een moeilijke jeugd en de parel heeft waarschijnlijk geldzorgen, dus voor deze overval moeten we vooral begrip hebben. Leg hem daarom even in de watten in Torentijd, heeft hij tenminste de beschikking over een televisie, magnetron en koffieapparaat, en je zal zien dat alles goed komt.
Henk (25-1-2024 om 20:38)
Omroep Zeeland en PZC melden beiden dat het de Aldi is.
Cookie-instellingen beheren