Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Agenten vervolgd voor scholierenrel

Toegevoegd: 26-06-2008, 16.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft besloten om twee politiemensen uit het politiedistrict Walcheren strafrechtelijk te vervolgen voor hun aandeel tijdens het politieoptreden bij de scholierendemonstratie in Middelburg op 23 november jl.


Deze beslissing komt voort uit het onderzoek van de rijksrecherche dat op last van het Openbaar Ministerie is ingesteld. Het rapport van de rijksrecherche wordt niet openbaar gemaakt, omdat het alleen aan de direct betrokkenen bekend zal worden gemaakt. Verder zal het rapport besproken worden tijdens de terechtzitting.

Naast de strafrechtelijke vervolging wordt jegens de genoemde twee medewerkers en twee andere medewerkers van politie Zeeland een nader disciplinair onderzoek ingesteld.

De rapportage van het disciplinaire onderzoek zijn krachtens de privacywetgeving eveneens niet openbaar, maar bestemd voor intern gebruik.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Justme (27-6-2008 om 01:20)
Het is hier in zeeland ook nooit goed.. de leerlingen die wel gehoor gaven aan de politie kregen alsnog een wapenstok in hun nek, en dat mag dan wel? eerlijk is eerlijk wie zaait die oogst dus ook de politie!
Willem P. (26-6-2008 om 23:51)
Respect voor die agenten.Politie is door falen van leerkrachten de klos. Triester is de media. Nergens de beelden van de vernielingen of slachtoffers gezien. Media durft de beelden niet af te staan. Enkel die paar klappen van de politie waren te zien.
Martin (26-6-2008 om 23:20)
Als politieagent in Nederland is het zeer moeilijk werken. Beslissingen nemen in het heetst van de strijd, zodra je geweld gebruikt, is het afwachten of je het goed gedaan zou hebben. Waar of door wie wordt je nog beschermd als opsporingsambtenaar?
Piet (26-6-2008 om 22:35)
Sla ik zomaar een agent, word ik vervolgd, logisch. Slaat een agent mij zomaar, word ie vervolgd, ook logisch. Laat het OM de boel nou maar uitzoeken, niet alle jongeren zijn lieverdjes maar hebben wel dezelfde rechten:).
DD (26-6-2008 om 22:30)
Jammer dat er zoveel mensen opkomen voor de politie! het is goed als ze optreden zeker wel, maar om nou mensen die weglopen achterna te rennen en te slaan?!? Ik denk dat hier sprake is van agenten die maar wat graag een keer de wapenstok wilden uitproberen!
Scholiere. (26-6-2008 om 21:35)
Als 15 jarige heb ik hier tussen gestaan. Ja! we stonden op de weg, en een erg klein deel ging te ver. Dat wij niet wilden luisteren is onzin, door de massa kon haast niemand horen dat de politie ons heeft gevraagt om weg te gaan! dat ze gingen slaan vind ik toch echt te ver gaan!!
Cookie-instellingen beheren