Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Agenten vervolgd voor scholierenrel

Toegevoegd: 26-06-2008, 16.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft besloten om twee politiemensen uit het politiedistrict Walcheren strafrechtelijk te vervolgen voor hun aandeel tijdens het politieoptreden bij de scholierendemonstratie in Middelburg op 23 november jl.


Deze beslissing komt voort uit het onderzoek van de rijksrecherche dat op last van het Openbaar Ministerie is ingesteld. Het rapport van de rijksrecherche wordt niet openbaar gemaakt, omdat het alleen aan de direct betrokkenen bekend zal worden gemaakt. Verder zal het rapport besproken worden tijdens de terechtzitting.

Naast de strafrechtelijke vervolging wordt jegens de genoemde twee medewerkers en twee andere medewerkers van politie Zeeland een nader disciplinair onderzoek ingesteld.

De rapportage van het disciplinaire onderzoek zijn krachtens de privacywetgeving eveneens niet openbaar, maar bestemd voor intern gebruik.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
STERKTE (26-6-2008 om 21:26)
Agenten die vervolgd worden: HEEL VEEL STERKTE TOEGEWENST. Iedere nuchtere Nederlander weet dat dit volkomen onterecht is, en dat jullie goed en daadkrachtig zijn opgetreden. Als ik rechter was hadden jullie een 10 gekregen. En jeugd, jullie een NUL.
Rene (26-6-2008 om 21:25)
Waar moet het heen met dit land als zelf de politie niet meer mag optreden. als je het risico wil nemen om de politie uit te dagen moet je ook het risico nemen dat je tegen een tik oploop. ze zouden veel vaker hard op moeten treden tegen de jeugd die denkt alles maar te kunnen maken.
M.s. (26-6-2008 om 21:05)
Ja normen en waarden zij weg in nederland ,alleen jammer dat de politie zo hard optreed als het kleine weerloze kinderen zijn . als het iemand is waar ze bang van zijn of iemand met een grote mond zijn ze niet tuis.!
Frans (26-6-2008 om 20:36)
In Nederland mag ook niets.In België zou dat geen probleem zijn.Wie niet horen wil moet voelen!! Normen en waarden...vergeet het maar.
Brood (26-6-2008 om 20:31)
Beste agenten, sterkte met deze onterechte veroordeling.
Richard (26-6-2008 om 20:17)
Applaus voor het OM. Als crimineel kan je alles flikken maar owee als je als politie een keer goed optreed dan kan het OM wel in eens vervolgen.
Cookie-instellingen beheren