Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Agenten vervolgd voor scholierenrel

Toegevoegd: 26-06-2008, 16.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft besloten om twee politiemensen uit het politiedistrict Walcheren strafrechtelijk te vervolgen voor hun aandeel tijdens het politieoptreden bij de scholierendemonstratie in Middelburg op 23 november jl.


Deze beslissing komt voort uit het onderzoek van de rijksrecherche dat op last van het Openbaar Ministerie is ingesteld. Het rapport van de rijksrecherche wordt niet openbaar gemaakt, omdat het alleen aan de direct betrokkenen bekend zal worden gemaakt. Verder zal het rapport besproken worden tijdens de terechtzitting.

Naast de strafrechtelijke vervolging wordt jegens de genoemde twee medewerkers en twee andere medewerkers van politie Zeeland een nader disciplinair onderzoek ingesteld.

De rapportage van het disciplinaire onderzoek zijn krachtens de privacywetgeving eveneens niet openbaar, maar bestemd voor intern gebruik.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dre (26-6-2008 om 16:46)
Als een agant geweld uitoefend met een wapenstok dan lig je na een klap al op de grond en sta je niet meer op. Dit waren gewoon tikjes. Mensen moeten gewoon eens luisteren als de politie sommeert een weg vrij te maken. De helft vd stakers kwam toch maar om te rellen.
Balen (26-6-2008 om 16:46)
Onrechtvaardig. Tegenwoordig mag er in Nederland echt niets meer. Nu wordt er eens een keertje goed opgetreden omdat de jeugd en de randfiguren de politie provoceerde en dan als beloning voor je werk, word je vervolgd. Agenten sterkte de komende tijd en ik hoop dat de motivatie nog aanwezig is.
Wesley (26-6-2008 om 16:22)
En Terecht..... die politiemensen behandelden de scholieren als stukken vuil. Het lijkt mij overduidelijk dat de agenten puur uit frustatie hebben gehandeld want men wil natuurlijk wel eens een keer kunnen rellen aangezien dat normaal niet voorkomt in Zeeland!
Een ex zeeuw (26-6-2008 om 16:19)
Eindelijk gerechtigheid en worden ze hard aangepakt en ontslagen bij het korps. Als je zag hoe ze tekeer gingen tegen scholieren van een jaar of 14.
Cookie-instellingen beheren