Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Agenten vervolgd voor scholierenrel

Toegevoegd: 26-06-2008, 16.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft besloten om twee politiemensen uit het politiedistrict Walcheren strafrechtelijk te vervolgen voor hun aandeel tijdens het politieoptreden bij de scholierendemonstratie in Middelburg op 23 november jl.


Deze beslissing komt voort uit het onderzoek van de rijksrecherche dat op last van het Openbaar Ministerie is ingesteld. Het rapport van de rijksrecherche wordt niet openbaar gemaakt, omdat het alleen aan de direct betrokkenen bekend zal worden gemaakt. Verder zal het rapport besproken worden tijdens de terechtzitting.

Naast de strafrechtelijke vervolging wordt jegens de genoemde twee medewerkers en twee andere medewerkers van politie Zeeland een nader disciplinair onderzoek ingesteld.

De rapportage van het disciplinaire onderzoek zijn krachtens de privacywetgeving eveneens niet openbaar, maar bestemd voor intern gebruik.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (26-6-2008 om 18:48)
Jah wat is het nou als de kindere iets uitvreten en er word niet opgetrede dan is iedereen boos nu trede ze een keer op en ist weer niet goed je moet niet gelijk die agenten af valen het probleem licht hoger en niet bij hun dan hade ze meer acgenten moeten stuuren in goes kon dat wel
Anoniem (26-6-2008 om 18:45)
Belachelijk... Als je ziet hoe de jeugd het heeft uitgelokt vind ik het triest dat als de politie nu eens wat hardhandiger optreed direct bestraft word! De jeugd moet het nu maar eens voelen anders houd het nooit op!
Lars (26-6-2008 om 18:42)
Jaa en maar goed ook dat ze straf krijgen want het was echt niet normaal ik stond aan de kant te bellen en ik kreeg een stok in mn nek geduwd, en toen liep ik de andere kant op en toen kreeg ik nog een klap op m'n elleboog.
Harry (26-6-2008 om 18:31)
Inderdaad terecht. slaan op pubertjes die al weglopen. en ten tijden waarvan ik vind dat ze de stok mogen gebruiken, zijn vaak niet eens te bekennen.
Naaktgeboren (26-6-2008 om 18:31)
Zal mij beniewen wat voor straf die agenten krijgen...maar aangezien het rapport geheim gehouden word heb ik daar een hard hoofd in...
Ties (26-6-2008 om 18:29)
Waar hebben we nu politie voor, de jeugd moet worden gestraft en niet deze twee politie agenten, want vroeger had met ontzag en respect voor de politie maar tegenwoordig heeft de jeugd nog geen respect meer voor hun eigen ouders laat staan voor de politie.
Cookie-instellingen beheren