Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Agenten vervolgd voor scholierenrel

Toegevoegd: 26-06-2008, 16.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft besloten om twee politiemensen uit het politiedistrict Walcheren strafrechtelijk te vervolgen voor hun aandeel tijdens het politieoptreden bij de scholierendemonstratie in Middelburg op 23 november jl.


Deze beslissing komt voort uit het onderzoek van de rijksrecherche dat op last van het Openbaar Ministerie is ingesteld. Het rapport van de rijksrecherche wordt niet openbaar gemaakt, omdat het alleen aan de direct betrokkenen bekend zal worden gemaakt. Verder zal het rapport besproken worden tijdens de terechtzitting.

Naast de strafrechtelijke vervolging wordt jegens de genoemde twee medewerkers en twee andere medewerkers van politie Zeeland een nader disciplinair onderzoek ingesteld.

De rapportage van het disciplinaire onderzoek zijn krachtens de privacywetgeving eveneens niet openbaar, maar bestemd voor intern gebruik.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Logisch (26-6-2008 om 17:36)
Logisch he, als je maar lang genoeg blijft zeuren worden die agenten bestraft. Nu heeft de jeugd weer zoiets van: we hebben gewonnen en kunnen alles maken, en zijn ze voor de rest van hun jeugd verpest. Maar goed dat ik geen politieman ben.
Joost (26-6-2008 om 17:32)
Terecht,opvallend is dat politie graag optreedt bij gemakkelijk te corrigeren overtreders,jonge voetgangers en fietsers! Als ze zoals in dit geval te ver gaan heeft dat natuurlijk konsekwenties.
Bert (26-6-2008 om 17:28)
Eindelijk gerechtigheid en worden ze hard aangepakt en ontslagen bij het korps. Als je zag hoe ze tekeer Gingen tegen 13 jarige Jongens
Anoniem (26-6-2008 om 17:14)
Wat een onzin!! ik was het al lang vergeten. ze moeten die jongeren juist straf geven, die wouden niet luisteren!!
Jack (26-6-2008 om 17:13)
Belachelijk, het moeten juist de scholieren zijn die aangepakt worden. Het optreden van de politie kon wel wat harder, ook in het algemeen van de maatschappij.
A. Gent (26-6-2008 om 16:58)
Jammer dat de politie niets meer mag doen tegen een verwende scholier die gewoon niet wil luisteren.
Cookie-instellingen beheren