Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 102 km

Agenten vervolgd voor scholierenrel

Toegevoegd: 26-06-2008, 16.02 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft besloten om twee politiemensen uit het politiedistrict Walcheren strafrechtelijk te vervolgen voor hun aandeel tijdens het politieoptreden bij de scholierendemonstratie in Middelburg op 23 november jl.


Deze beslissing komt voort uit het onderzoek van de rijksrecherche dat op last van het Openbaar Ministerie is ingesteld. Het rapport van de rijksrecherche wordt niet openbaar gemaakt, omdat het alleen aan de direct betrokkenen bekend zal worden gemaakt. Verder zal het rapport besproken worden tijdens de terechtzitting.

Naast de strafrechtelijke vervolging wordt jegens de genoemde twee medewerkers en twee andere medewerkers van politie Zeeland een nader disciplinair onderzoek ingesteld.

De rapportage van het disciplinaire onderzoek zijn krachtens de privacywetgeving eveneens niet openbaar, maar bestemd voor intern gebruik.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (26-6-2008 om 18:11)
Zeer terecht dat ze hier voor moeten boeten, ze horen de wet te handhaven en er niet boven te staan, de beelden op de tv spraken voor zich.....
Vincent (26-6-2008 om 17:57)
Jammer dat ze vervolgd worden. Scholieren dachten dat ze alles konden maken. Volgens mij moet je nogb steeds de politie gehoorzamen als ze zeggen dat je weg moet gaan. Scholieren waren uit op ongeregeldheden en niet de politie. Heeft toch volgens mij met een stukje opvoeding te maken.
Van keulen (26-6-2008 om 17:49)
Hallo,het vervolgen van de politie is geen goed plan omdat het respect voor de politie al minimaal is bij de jeugd.En mensen,vroeger als wij thuis iets flikten en ik bij mijn ouders zielig kwam doen zij mijn vader je zal het wel verdient hebben, waar is die tijd gebleven!!!!!!!!!!
DD (26-6-2008 om 17:46)
Terecht dat ze vervolgt worden! Maar toch jammer dat alles weer zo geheim moet, ben ook zeer benieuwd wat deze vervolging dan voorsteld. Zal vrees ik niet zoveel betekenen of uithalen..... Het word gewoon tijd dat de algehele houding van de agenten (zeker in M'Burg) anders word!!!
Logisch (26-6-2008 om 17:40)
Misdragingen worden te weinig afgestraft, en als ze afgestraft worden krijgt de diender ook straf. Weet je hoe verkeerd dit is?? Die scholieren moeten dit nog eens overdoen, maar dan in Amerika of Spanje. Daar krijgen ze echt klop dan. Nee, Nederland is zwaar ziek aant worden, wat? Het is al ziek
MV (26-6-2008 om 17:40)
Wat zou jij doen als er een grote massa mensen liep, die niet naar je luisteren en ook nog wel het een en ander roepen. Belachelijk dat ze vervolgd worden.
Cookie-instellingen beheren