Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Explosie op Meiveld Middelburg

Toegevoegd: 24-07-2008, 08.07 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op het Meiveld in Middelburg heeft zich woensdagavond rond 23.15 uur een flinke explosie voorgedaan. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.
 
Volgens de politie is uit onderzoek gebleken dat iemand een projectiel in een prullenbak heeft laten ontploffen. De ravage is groot: de prullenbak is compleet verdwenen en er zit een groot gat in de grond. De metaaldelen zijn op ongeveer 200 meter afstand terechtgekomen en er zijn een aantal bomen beschadigd geraakt.


De politie is op zoek naar personen die op bovengenoemd tijdstip in de buurt waren van het Meiveld of die informatie hebben over dit incident. Ze kunnen bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Een moeder (27-7-2008 om 18:30)
Ik weet dat het niet de "hangjongeren' uit Zuid zijn geweest. Deze waren namelijk op de kermis in Vlissingen. Daarbij komt ook nog eens dat ze wel gek zullen zijn dat ze de plek waar ze niet worden weggestuurd zullen vernielen.
Zoop (26-7-2008 om 11:41)
Nou frans, hebben ze je dan niet geleerd dat je ook een veilige bak compleet kan vernielen als je explosief maar zwaar genoeg is?
Cis (25-7-2008 om 20:17)
Ideeen zijn volop te vinden op Youtube...de voorbeeldjes doen soms graag volgen. Laatst bijvoorbeeld over een "koelkastbom". De zgn. Croftybom is er niks bij. Ik vind dat dit soort filmpjes van Youtube geweerd zouden moeten worden. Ter bescherming van ieder die erbij betrokken kan raken.
Middelburger (25-7-2008 om 14:19)
Dit was niet de eerste bak. Vorige week is in het Torenvlietpark ook al een bak opgeblazen. Waar gaat het heen!!!!
Ba Lina (25-7-2008 om 13:38)
Ik denk niet dat het de plaatselijke hangjeugd is, want met zo'n voorval ben je toch je eigen hangplek kwijt...en hangjeugd hoeft doorgaans niet crimineel te zijn.
Frans (25-7-2008 om 02:33)
Ik heb ooit vanwege de overheid een traing gevolgd in Improved Explsive Devices (IED). Wij hebben daar geleerd dat bijvoorbeeld vuilnisbakken zodanig geconstueerd moeten zijn dat bij een eventuele explosie het deksel open gaat. De bak mag niet defragmenteren. Dit soort bakken zijn gevaarlijk.
Cookie-instellingen beheren