Weerbericht:
Vannacht in het noorden en westen plaatselijk mist. Overdag zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken Pool veroorzaakt botsing

Toegevoegd: 07-09-2008, 22.53 uur
Door: Roland de Jong
'S-GRAVENPOLDER - Een Pool heeft vanmiddag een fikse boete gekregen na een aanrijding op de Baarlandsezandweg in 's-Gravenpolder.


Een 18-jarige jongen uit de gemeente Borsele reed rond 12.10 uur in zijn auto over Baarlandsezandweg weg. Hij reed achter een auto die erg langzaam, en bovendien ook nog eens midden op de weg reed. De jongen gaf richting aan en wilde zijn voorligger links inhalen.

Op het moment dat beide auto's naast elkaar reden sloeg de andere auto ineens linksaf en raakten de voertuigen elkaar in de flank. Hierdoor vloog de auto van de 18-jarige van de weg en belandde in een sloot. Ook de andere auto kwam in de sloot terecht.
 
De jongen uit Borsele heeft zijn passagiers, zijn vriendin en broertje, uit de auto gehaald en heeft daarna de politie gebeld. De drie inzittenden uit de andere auto waren inmiddels ook op eigen kracht uit de auto gekomen.

Toen de politie ter plaatse kwam bleek de bestuurder van de andere auto, een 55-jarige man uit het Poolse Radon, teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd. De beide auto's zijn door een takelbedrijf uit de sloot gehaald en weggesleept.

De Pool kreeg na overleg met een officier van justitie een boete opgelegd van 550 euro. Hij moest de boete direct voldoen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Liek (8-9-2008 om 18:33)
Rijbewijs afpakken!!! Ze rijden allemaal dronken over de weg!
K (8-9-2008 om 18:20)
Is dat alles? Wat te denken van artikel 5 en een rijverbod, dat is wel wat een Nederlander zou krijgen als hij hetzelfde zou doen. Waarom een Pool milder straffen? Geef ze gewoon een rijverbod in Nederland, weer een wegpiraat minder.
Peter (8-9-2008 om 13:10)
Rijbewijs afpakken en niet meer op de weg toelaten.
G.Grip (8-9-2008 om 07:23)
Ga zo door Regeerders. Blijf ziende blind en horende doof. Denk na wat ik bedoel of is dat te moeilijk?
A (8-9-2008 om 06:58)
Rijverbod van vier uur? Veel te weinig, weer terug naar polen sturen! Je heb je maar aan de regels te houden waar je te gast bent.
Cookie-instellingen beheren