Weerbericht:
Bewolkt, van het zuidwesten uit opklaringen
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 32 km

Ambulanceteams voeren actie bij adbij Middelburg

Toegevoegd: 14-11-2008, 10.52 uur
Ambulanceteams voeren actie bij adbij Middelburg
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Met de sirenes van een kleine tien ambulancevoertuigen maakten de medewerkers van de Regionale Ambulancevoorziening Zeeland (RAVZ) vanochtend precies duidelijk wat er met 'hun' ambulancedienst aan de hand is: er dreigt een ramp als er geen extra geld komt voor de dienst.
 
Een groep van ongeveer dertig medewerkers van de ambulancedienst voerde vanochtend actie op het Abdijplein in Middelburg. Ze dienden bij de provincie een motie in om er voor te zorgen dat Zeeland en de verschillende gemeenten met geld over de brug komen om de RAVZ weer financieel gezond te maken. Gebeurt dat niet, dan staan er banen op de tocht en zullen ingrijpende bezuinigingen moeten worden doorgevoerd.


Vorige week dinsdag voerden de ambulanceteams ook al actie. Toen vroegen zij voor het stadhuis in Vlissingen om de aandacht van het Vlissingse gemeentebestuur.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Collega politie (16-11-2008 om 00:37)
Jullie doen verschrikkelijk goed werk, op ieder moment van de dag. Daar mag zeker iets tegenover staan. Blijf vechten voor een gezonde financiele basis en jullie baan!
Willemijn (15-11-2008 om 21:25)
Ik dacht eerst inderdaad ook dat het een ongeluk was toen ik al die ambulances bij het gemeente huis in Goes zag staan. Maar toen zag ik de spandoeken. De ambulance medewerkers hebben gelijk!
Hennie (15-11-2008 om 17:54)
Hier moet ik Leon gelijk geven! Eigenlijk wil ik nog iets verder gaan! Het geld dat toebehoort aan onze Ambulance diensten, vloeit langs omwegen af naar onze regeerders, lees zakkenvullers! U ligt straks te kreperen op straat omdat de minister een nieuwe auto wil! Denk daar maar eens over na!
Cornelis (15-11-2008 om 16:27)
Geen probleem als ambulance personeel actie voert, alleen waarom gebruiken ze dan hun eigen auto of fiets daar niet voor.
Annoniem (15-11-2008 om 10:58)
Als die hoge pieten zelf de hulpverleningsdiensten eens hard nodig zouden hebben bv.met een hartstilstand zou er ineens wel geld voor zijn!! Het is gewoon te gek voor woorden er word ALTIJD bezuinigd in de gezondheidszorg!!!
Patrick (15-11-2008 om 10:17)
Mensen alle hulde voor alle hulpdiensten ook voor de vrijwilligers. miss dat dit hard klinkt maar de top heeft geld verbrast. wel noem dit een oplossing. leg beslag op de raad van bestuur en toezicht hun woningen, verkoop hun woningen en steek dit geld in de ambulancedienst terug
Cookie-instellingen beheren