Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ambulanceteams voeren actie bij adbij Middelburg

Toegevoegd: 14-11-2008, 10.52 uur
Ambulanceteams voeren actie bij adbij Middelburg
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Met de sirenes van een kleine tien ambulancevoertuigen maakten de medewerkers van de Regionale Ambulancevoorziening Zeeland (RAVZ) vanochtend precies duidelijk wat er met 'hun' ambulancedienst aan de hand is: er dreigt een ramp als er geen extra geld komt voor de dienst.
 
Een groep van ongeveer dertig medewerkers van de ambulancedienst voerde vanochtend actie op het Abdijplein in Middelburg. Ze dienden bij de provincie een motie in om er voor te zorgen dat Zeeland en de verschillende gemeenten met geld over de brug komen om de RAVZ weer financieel gezond te maken. Gebeurt dat niet, dan staan er banen op de tocht en zullen ingrijpende bezuinigingen moeten worden doorgevoerd.


Vorige week dinsdag voerden de ambulanceteams ook al actie. Toen vroegen zij voor het stadhuis in Vlissingen om de aandacht van het Vlissingse gemeentebestuur.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (14-11-2008 om 16:16)
Hoe bestaat het,dat een juppie zijn zakken vult,en de rest maar overlaat aan de burger die het allemaal weer moet betalen.SCHANDE. Het is van groot belang dat we in Zeeland een goede geoliede hulpverlening hebben.Ik wens het personeel veel sterkte om de ambulances op de weg te houden.
Student aan het edudelta collge goes (14-11-2008 om 16:10)
Maar die actie was toch ook in goes met vele sirenes vlak bij de agri-markt goes
Een verbaasde (14-11-2008 om 16:06)
De heer vd Zaag moet maar eens met de billen bloot en aangeven wat er FOUT is gegaan. Een onaanvaardbare situatie, dat het ambulancepersoneel in moet leveren en hierdoor noodgedwongen actie moet voeren, terwijl de "heren" van de raad van toezicht hebben zitten slapen. Te gek voor woorden !!
een weggebruiker (14-11-2008 om 15:35)
Geen GELD, Laat de prov. het halen uit het O V. Daar waar de bussen leeg rijden vaak midden in de nacht. Veiligheid gaat toch voor, dit gaat iedere zeeuw toch wel aan. Dus PROVINCIE zet maar weer een buro in.
Bassie (14-11-2008 om 15:31)
TE belachelijk dat het personeel van het RAVZ actie MOET voeren... Een ambulancedienst is een essentieel onderdeel van de zorg waar burgers recht op hebben. Ik betaal belastingen en ik denk dat dit gewoon een overheidsverantwoordelijk is. Gewoon goed management aantrekken en kijken naar de kosten !
Sander (14-11-2008 om 15:22)
Ambulance dienst is geen centen kwestie maar bittere noodzaak ze mogen van mij alles krijgen wat ze nodig hebben en geen centengezeik erover.. Al hebben ze 2 miljard nodig open die pot en stop maar eens wat minder in die onzin subsidies.
Cookie-instellingen beheren