Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote rampenoefening in Waarde

Toegevoegd: 16-11-2009, 22.58 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
WAARDE - Een explosie van een granaat in een uienverwerkingsbedrijf in Waarde was maandag het scenario van een grootscheepse rampenoefening.
 
De oefening begon rond 19.30 uur bij Bowa aan de Weelweg. De brandweer zette diverse voertuigen in nadat in het pand een granaat was ontploft die uit de grond omhoog was gehaald. Er waren meerdere gewonden en ook was er brand uitgebroken. Diverse slachtoffers lagen bekneld. De oefenleiding had ook een aanrijding met een auto nagebootst. Eén persoon zat vast in zijn auto.
 
De ambulancedienst oefende ook mee en kreeg assistentie van het AMBU-team en de SIGMA, de Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie. Deze medische teams komen in actie bij incidenten met veel slachtoffers. In dit geval werd ook een speciale tent opgezet waarin de gewonden konden worden behandeld.
 
De oefening, die toegankelijk was voor het publiek, trok veel bekijks.

Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Slachtoffer (17-11-2009 om 18:40)
Het was echt leuk om mee te spelen heb er best wat dingen van geleerd. volgend jaar weer??
Pim (17-11-2009 om 12:06)
Goed voorbeeld doet volgen lijkt mij.... Enkele weken geleden werd er in Kapelle een bijna identieke oefening gehouden, echter dan zonder autoriteiten, door de EVENT-SAFE GROUP. Dit om te zien tot welke daden de hulpverleners dan in staat zijn. Zeeland is goed bezig!
Cookie-instellingen beheren