Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Granaat ontdekt bij geldautomaat

Toegevoegd: 18-01-2010, 08.43 uur
Granaat ontdekt bij geldautomaat
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Het explosieven opruimingscommando heeft vanochtend in Oost-Souburg een granaat onschadelijk gemaakt die was gevonden bij een opgeblazen geldautomaat.


De geldautomaat van de Rabobank aan het Oranjeplein werd vannacht om ongeveer 02.45 uur opgeblazen. De voorkant van de automaat werd hierbij ernstig beschadigd. Vermoedelijk is er geen geld buitgemaakt.

In een plantsoen tegenover de bank werd door de politie een handgranaat aangetroffen. De slagpin was uit het explosief verwijderd, maar de granaat heeft dienst geweigerd. Het explosieven opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht werd opgeroepen om de handgranaat verder onschadelijk te maken.

De omgeving van het Oranjeplein werd enige tijd afgezet. Omdat er geen gevaar was voor omwonenden werden er geen panden in de buurt ontruimd. De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat de granaat verder op sporen onderzoeken. De politie is op dit moment bezig met een buurtonderzoek.

Aan eventuele getuigen wordt verzocht zich te melden. Mocht u iets gezien of gehoord hebben dat met deze melding verband kan houden, dan wordt u verzocht te bellen met de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau in Vlissingen, of als u liever anoniem uw melding doet, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Oost-souburg (22-1-2010 om 14:32)
De meeste hebben het over de jeugd , zijn jullie er allemaal bij geweest? om zo zeker van jullie uitspraken te zijn over de jeugd en bontkraagjes
Ekkof (19-1-2010 om 13:03)
Laat het nu eens over zijn met het tolerant wezen. Zijn de daders bekent, dan opsluiten voor 20 jaar. Doden of geen doden, ze jagen normale mensen angst aan, en daar zitten wij met z`n allen niet op te wachten. De 20 jaar in gevangenschap goed laten werken.
An (18-1-2010 om 23:21)
Ach die arme zielen. Te lang op het roze fietsje van zusje moeten rijden. En nu kunnen ze niet werken door het trauma, en gooien ze met granaten. Ik denk dat de rechter wel rekening houd met die zielige jeugd. Zo genoeg gelachen. Zero tollerance en opsluiten die handen, nooit meer vrij laten.
Chicka68 (18-1-2010 om 20:49)
Hoe ze er aan komen is vrij gemakkelijk. Zie de aflevering van Alberto Stegeman m.b.t. het halen van wapens e.d. in België. Je rijdt de grens over, gaat naar een wapenhandelaar, schuift geld over de toonbank en klaar is kees. Geen vergunning nodig. Verschrikkelijk dat er niets tegen gedaan wordt!!!
Hoelahoep (18-1-2010 om 20:39)
@Souburger: 't leger misschien? Als ze daar complete vrachtwagens kunnen meenemen zonder op te vallen... Maar gelijk heb, van het achterlijke af en levensgevaarlijk! Moet er niet aan denken dat dat dingen ineens afgaat als de scholen net ingaan...
OSB (18-1-2010 om 20:31)
Het moet niet gekker worden idd, reed vanmorgen naar m'n werk en er stond vol op politie e.d. en wist m'n god niet wat er aan de hand was (roof/overal leek me logisch, maar een handgranaat!) Voor extreme dingen hoef je dus echt niet in de grote stad te wonen blijkt maar weer
Cookie-instellingen beheren