Weerbericht:
Vannacht in het (noord)westen mistig. Overdag grijs
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer zet woning in lichterlaaie

Toegevoegd: 01-02-2010, 15.52 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Vandaag heeft de dagploeg van de Stadsgewestelijke Brandweer Vlissingen-Middelburg een realistische oefening gehouden.


In samenwerking met het Trainingscentrum Brandweer Vlissingen werd een echte brand bestreden in een woning aan de Sottegemstraat. De woning was ter beschikking gesteld door l'escaut woonservice en staat op de lijst om gesloopt te worden om vervolgens plaats te maken voor nieuwbouw.

Doel van de training was het oefenen van een brand in een woonomgeving. Tijdens de oefening werden opnames gemaakt voor een bedrijfsfilm van Dräger, een merk voor veiligheidsapparatuur.

Nadat de brand uitslaand was geworden, werd gestart met het daadwerkelijke blussen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. (3-2-2010 om 18:44)
Ja milieu, ook belangrijk... zonder goed milieu geen goed leven... Maar zonder goed getrainde brandweer.... kan mensenlevens kosten! Als ze trainen is het niet goed, als ze werken is het niet goed! Moet iedereen echt overal iets van vinden?
B (3-2-2010 om 16:59)
Er wordt vaker in lege huizen geoefend, normaal met een nepvuur en rookkanon, mijn dochter is een keer mee gemogen bij de voorbereidingen. Er wordt dus wel geoefend in verschillende ruimtes buiten het trainingscentrum
Hans (3-2-2010 om 12:01)
Milieu milieu... sjonge jonge. OF het nou hier verbrand of op de stort straks...
J. (2-2-2010 om 22:59)
Wat een gezeur over het milieu... het is juist goed, zo'n oefening...
Mar (2-2-2010 om 22:20)
Leuk hoor zo'n levensechte oefenining, en vast ook heel leerzaam. Maar heeft iemand ook aan het milieu gedacht??? Lijkt me niet zo goed er voor
Jessica (2-2-2010 om 22:19)
Ik woon daar ook, tegenover het 'verbrande' huis. Misschien heeft mevrouw de regels verkeerd gelezen? En anders is het heel simpel: wij krijgen geld om te verhuizen. Als L'escaut zelf nog op moet ruimen korten ze je op dat geld! Ik weet iig zeker dat mijn huis helemaal leeg en schoon zal zijn!
Cookie-instellingen beheren