Weerbericht:
Van het westen perioden met regen
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

Toegevoegd: 08-03-2010, 22.38 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - Agenten van de Zeeuwse politie hebben maandagmiddag twee winkeldieven aangehouden in een kledingzaak in de Lange Vorststraat in Goes.

Omstreeks 14.00 uur werden twee meisjes van 15 jaar, afkomstig uit de gemeente Kapelle en de gemeente Borsele, door winkelpersoneel betrapt op diefstal. De meisjes waren een pashokje in gegaan met wat sieraden. Toen zij uit het pashokje kwamen hadden ze de sieraden niet zichtbaar meer bij zich.


De dames zijn aangesproken door winkelmedewerkers op het moment dat zij de winkel wilden verlaten. De medewerker vroeg hun of hij in hun tassen mocht kijken. Hiervoor gaven de meisjes geen toestemming. Hierop belde de medewerker de politie en die kwam ter plaatse. De politie mocht wel in de tassen van de meisjes kijken.

Uit de tassen kwamen de sieraden tevoorschijn. De meisjes zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar hebben ze een verklaring afgelegd. Inmiddels zijn de meisjes weer in vrijheid gesteld, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arie (10-3-2010 om 18:42)
Iedereen roept altijd wel aanpakken dit en aanpakken dat, maar niemand weet echt hoe, ik denk dat daar ook net het probleem zit. Justitie moet enkel 'aanpakken' bij herhaling, daarvoor is het een taak voor ouders, en een eenmalige fout kan iedereen maken.
Engeltje (10-3-2010 om 14:31)
Wat triest zulke jonge meiden zullen de ouders leuk vinden die worden erop aangekeken. Maar mensen vergeet niet dat ook oudere wel eens jatten want we hebben het wel over de jongere maar die gaan niet vrijuit en de oudere ook niet
MC_T (10-3-2010 om 13:15)
Natuurlijk zijn de ouders gewaarschuwd. Ze worden namelijk meteen vanuit het politiebureau ingelicht en moeten indien mogelijk hun kinderen komen ophalen op het bureau nadat het proces-verbaal is opgemaakt. De hele maatschappij zit barstensvol met dit soort jongeren. Er is effectieve aanpak nodig!
Betalen is beter (9-3-2010 om 17:07)
Het is regelmatig raak daar in die hoek. Wij zien het busje regelmatig daar voor de deur staan. Dat die jongelui maar eens goed hun best doen op school ipv rond te struinen in de stad op roofpad. Opvoeden is toch moeilijk zo te zien....
Yes (9-3-2010 om 13:47)
Ja hoor aangesproken en weer vrij. Dat is ook Nederland. Zo leren ze het nooit af hoor. Hoeveel keer zijn ze al eerder op pad gewwest zonder gepak te zijn??? Kost de ondernemer veel geld en tijd zulke KLANTEN. Goed straffen en de ouders en school inlichten. Dat zal misschien helpen.
Anja (9-3-2010 om 13:12)
Hopelijk zijn hun ouders ook gewaarschuwd zodat ze weten wat hun dochters gedaan hebben De straf van de politie zal die 2 niet veel doen Hopelijk doen ze het nooit meer maar ben er bang voor