Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Dode en zwaargewonde in Sas

Toegevoegd: 07-07-2010, 17.38 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - Bij een ongeluk in Sas van Gent is vanmiddag iemand om het leven gekomen. Een ander raakte zwaargewond.


Rond 15.10 uur kwamen op de kruising Poelstraat-Beneluxlaan (N474) en de Westkade (N252), net op de Nederlands-Belgische grens, twee fietsers in botsing met een Belgische vrachtwagen. Alle betrokkenen kwamen volgens de politie uit de richting van Zelzate en gingen in de richting van Sas van Gent.

Ter hoogte van het douanekantoor kwamen de betrokkenen met elkaar in botsing. Een mannelijke fietser bleef op de kruising liggen, een vrouwelijke fietser werd, evenals de beide fietsen, twee tot driehonderd meter meegesleurd onder de vrachtauto. De man overleed ter plekke, de vrouw raakte bekneld en werd zwaargewond met de Belgische traumahelikopter uit Brugge naar het ziekenhuis in Aalst (België) vervoerd.
 
De bestuurder van de vrachtauto, een man, bleef ongedeerd. Zowel de Nederlandse als de Belgische politie hebben ter plekke onderzoek gedaan. Eén rijbaan van de Westkade (N252) was vanaf de Belgische grens afgesloten in de rijrichting Nederland. Volgens de politie was de afzetting rond 17.45 uur nog van kracht.

De politie heeft nog geen personalia van de betrokkenen. Ook is nog onduidelijk wat er met de vrachtwagenbestuurder gaat gebeuren.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (17-7-2010 om 09:10)
Tuur voiture je moed niet liegen die vracht auto rij weldegelijk op het fietspat ik ben ook wel van mijn sokken gereden door een vrachtauto
Tuur voiture (13-7-2010 om 23:24)
Zit reacties eens te lezen., en verbaasd hoe weinigen de situatie ter plekke kennen en zo de onnozelste reacties plaatsen. Truck reed op fietspad/ verbod op doorgaand vracht verkeer etc. Helemaal nix van waar. Ongeval gebeurde werkelijk net voor de grens op B gebied.Denk eens ipv modder te smijten
Engeltje (9-7-2010 om 15:47)
Deze jongen heeft zich ziek gemeld omdat hij er niet goed van is. Ik hoop dat de vrouw er niets ernstig van overhoud. Familie heel veel sterkte
Engeltje (9-7-2010 om 15:45)
Allereerst wil ik de nabestaande heel veel sterkte wensen. Mijn man is ook vrachtwagenchauffeur en betreurt wat er is gebeurt maar er hangen wel spiegels aan de auto waarop je kan zien wat fietsers doen.
A. (9-7-2010 om 11:53)
Je moet wel lef hebben om die man schuld te geven,of hij echt expres ff die mensen doodreed. Ja leuk laat ik dat eens doen! Een ongeluk zit in een klein hoekje! Hoevaak zet jij je voet niet mis bij het lopen? Denk na voordat je vals beschuldig oke? Mensen hebben ook gevoel!!!!!
Martin (9-7-2010 om 02:52)
Totaal onverwacht is Peter overleden. Hij was een gouden vrijwilliger die ook voor mijn elftal bij VV Terneuzen vele wedstrijden vrijwillig heeft gefloten. Een einde als deze heb jij zeker niet verdient! Veel sterkte voor de nabestaanden.
Cookie-instellingen beheren