Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete na dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 26-07-2010, 14.39 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 25-jarige vrouw uit Kortgene is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot zevenhonderd euro boete en een voorwaardelijke rijontzegging van drie maanden. Er was een taakstraf van honderd uur en een rijontzegging van een half jaar geëist.

Op 1 februari van dit jaar reed zij met haar auto over de donkere Kortgeenseweg toen ze plotseling een rood achterlichtje zag. Zij kon de fietser niet meer ontwijken en raakte die van achter. Het slachtoffer, een zestigjarige vrouw, kwam daarbij om het leven.


Het tenlastegelegde 'dood door schuld' vond de rechtbank echter niet bewezen. Wél viel haar  te verwijten viel dat zij haar auto niet op tijd  tot stilstand had weten te brengen. Ook sloot de rechtbank niet uit dat het achterlicht van het slachtoffer niet goed had gewerkt.

Zie ook:
- 01/02/2010: Vrouw overleden na ongeluk Kortgene


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (26-7-2010 om 18:47)
Wat is dit nou een onzin? Wél viel haar te verwijten viel dat zij haar auto niet op tijd tot stilstand had weten te brengen. en henk of piet had dat dan wel gekund? straf voor een ongeluk is zo iets onzinnigs..maargoed, nederland is toch al scheef
Selena (26-7-2010 om 17:23)
Belachelijk het is een ongeluk.is heel erg maar overvallers krijgen nog minder straf.en of deze vrouw niet al trauma genoeg heeft. Echt dit land gaat nergens over.sterkte voor de nabestaande van het slachtoffer maar ook voor de 25 jarige vrouw.
Lia (26-7-2010 om 17:17)
Tegenwoordig zijn fietser en voetgangers slecht te zien,reflecteerende hesje kost ook nog 3 euro.mensen doe dat aan ,want bespaart veel ellende.hoe moet je auto op tijd stoppen als je niet goed bent te zien in donker.
Cookie-instellingen beheren