Weerbericht:
Eerst zon, later vandaag regen en in het noorden en oosten onweersbuien
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 26 km

Gewonde bij gewapende overval

Toegevoegd: 08-10-2010, 01.47 uur - Update: 08-10-2010, 14.22 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - Bij een gewapende overval in Oost-Souburg is donderdagavond iemand gewond geraakt.


Rond 21.30 uur vielen meerdere gewapende personen een huis aan de Iepenstraat binnen. Ze zochten naar goederen en maakten daarbij veel lawaai. Een 61-jarige buurman kwam op het lawaai af en heeft nog geprobeerd een overvaller te overmeesteren. Er volgde een schermutseling en hierbij raakte de buurman gewond.

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis. Hij/zij had naar verluid onder meer een flinke hoofdwond en schrammen. De gewonde moest een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. De bewoners van de overvallen woning bleven ongedeerd.

De technische recherche heeft ter plekke uitgebreid onderzoek gedaan. Dat onderzoek is inmiddels afgerond. Ook hebben agenten enkele tuinen en een brandgang in de omgeving afgezocht. Verder werd direct een buurtonderzoek ingesteld en zijn de betrokkenen verhoord. Ook is een politiehond ingezet.

Of er spullen buit zijn gemaakt is niet bekend. De daders zijn via de Iepenstraat, Lindenstraat en Esdoornstraat richting de Middelburgsestraat gevlucht, voor zover gezien te voet. Er is nog geen informatie over een signalement van de daders.

De politie wil graag weten of mensen de overvallers voor of na de overval gezien hebben en of deze lopend of met een vervoermiddel waren. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bloem (23-10-2010 om 15:00)
Het kromme er van is als je eigen huis en haard beschermt tegen zulke laffe rotzakken dan draai je zelf op voor een boete als je hun de deur uit werkt ..lachertje het recht systeem in nederland en waar is de politie bonnetjes uitschrijven want we zijn weer bijna einde van t jaar
SOUBURGSE (10-10-2010 om 10:58)
Overvallen, mishandelingen, ik kan er niet aan wennen! die lui denken niet na over de gevolgen voor deze slachtoffers. Hoop dat ze de daders vinden. Daar lees je dan verder niets meer over. Nogmaals sterkte voor de slachtoffer(s).
CRB (9-10-2010 om 13:15)
Vlissingse......dus bezuinigingen zijn een vrijbrief om iedereen te gaan overvallen???? Jee.......wat een logica!
Pj (8-10-2010 om 22:34)
Het komt inderdaad wel erg dichtbij allemaal!! Ga gewoon werken voor je eigen geld. Waarom een ander lastig vallen. Nederland wordt een steeds meer crimineel land. Ze moeten strengere straffe uitdelen. En inderdaad als het geen NL is hup opzouten dan. Gooi die grenzen maar weer dicht i.p.v open.
Vlissingse (8-10-2010 om 13:47)
Er moet overal op bezuinigd worden, logisch dat mensen zulke dingen gaan doen om aan hun poen te komen! Sommige zijn te lui om te werken, en daar betalen wij als hard werkende mensen belasting voor! Een flinke straf opleggen, en mocht dit geen NL zijn terug sturen na zo'n vergrijp!
Ook souburgse (8-10-2010 om 13:24)
Ja en ik ken die mensen ook goed ,bah wat een schorum woont er toch hier in souburg ,heel veel sterkte hoor en tot gauw
Cookie-instellingen beheren