Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Grote oefening bij tankstation

Toegevoegd: 23-03-2011, 21.45 uur
Aan de oefening deden verschillende disciplines mee.
Aan de oefening deden verschillende disciplines mee.
© Foto: Rens Marijs
Door: Rens Marijs

ARNEMUIDEN - Dinsdagavond is er een grote hulpverleningsoefening gehouden in en rondom het Shell-tankstation in Arnemuiden.

Volgens het scenario was een auto was tegen het gebouw gebotst, waarbij in het gebouw brand uitbrak, en waarbij de bestuurder bekneld kwam te zitten. De bemanning van de tankautospuit van de post Arnemuiden, die als eerste te plaatse kwam, voerde een eerste verkenning uit rondom het gebouw.


Een tweede tankautospuit uit Oost-Souburg kwam ter plaatse, evenals een hoogwerker en een waterwagen. Ook twee ambulances werden ingezet. De bemanning van de post Arnemuiden hield zich voornamelijk bezig met het bevrijden van het slachtoffer uit het voertuig, terwijl de bemanning van de post Oost-Souburg zich bezig hield met de brandbestrijding in het gebouw.

Ook de Rijkwaterstaat , die met verschillende voertuigen ter plaatse kwam, was paraat. Het was een leerzame oefening, zowel voor de hulpverleners als voor de medewerkers van het tankstation.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (25-3-2011 om 18:29)
Een oefening is een goede zaak. Het zou op zich best prettig als als het ook duidelijk word aangegeven. Wij reden er langs, en had heel de avond een rot gevoel omdat het er zo heftig uitzag. En had erg te doen met het personeel omdat die getuige zou zijn van een heftig ongeluk. Bedankt.
Cookie-instellingen beheren