Weerbericht:
Perioden met zon, eerst nog een bui. Zondag buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

'Lange voorgeschiedenis drama'

Toegevoegd: 20-07-2011, 08.53 uur - Update: 20-07-2011, 09.39 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De 29-jarige verdachte van de dubbele moord op het echtpaar Schroevers in de Middelburgse wijk Dauwendaele zou de familie al vaker hebben belaagd. Dat schrijft dagblad De Telegraaf.

Volgens de krant zou hij vorig jaar in Haarlem zijn opgepakt omdat hij zijn toemalige vriendin, de dochter van het echtpaar, zou hebben mishandeld. Twee weken later zou hij haar huis in brand hebben gestoken en onlangs nog zou hij een stoeptegel door een ruit hebben gegooid bij haar ouders in de woning aan de Hooge Meestraat in Middelburg. De man zou bij de brandstichting zelf ook ernstig gewond zijn geraakt. Het Algemeen Dagblad schrijft dat ook een auto zou zijn vernield.

Al snel na het misdrijf ging in de buurt het hardnekkige gerucht dat de dader van de fatale steekpartij wel eens de ex schoonzoon zou kunnen zijn van de familie. De politie wilde toen echter niet ingaan op de precieze band tussen de slachtoffers en de dader. Wel wilde zij kwijt dat het ging om “een bekende” van het echtpaar.

Veel mensen in de buurt weten echter van de situatie en voor hun staat het vast: de ex schoonzoon moet de moordenaar zijn. Echter, pas als de rechtbank in de zaak tot een veroordeling komt zal definitief duidelijk worden wat voor drama zich precies heeft voltrokken en wat de rol van de verdachte hierin is geweest.

Zie ook:
- Verdachte moord opgepakt (19-07-2011)
- Zoektocht en onderzoek nog in volle gang (19-07-2011)
- Identiteit doden Middelburg bekend (19-07-2011)
- Begraafplaats dicht vanwege moord (19-07-2011)
- Ook man moordzaak Middelburg overleden (19-07-2011)
- Signalement verdachte moordzaak (19-07-2011)
- Dode en zeer zwaar gewonde in Middelburg (19-07-2011)

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kitty (28-7-2011 om 22:23)
Ik ben wel wat op de hoogte met strafzaken en normaal gezien voor brandstichting in deze situatie met ex heb ik er al toch een paar vast gezien voor 2 a3jaar .ok politie bepaal niet wat hij krijg maar wat voor klojo justitie ,heeft hem dan laten lopen belachelijk ..
Kitty (28-7-2011 om 12:04)
Hij heeft die brand ook gedaan ,is het dan niet vreemd dat hij niet vast zit daar voor . en er waren al heel lang problemen ,je ziet maar weer er moeten eerst weer doden vallen voor dat er ingegrepen word . ik wens de dochter en verdere nabestaande heel veel sterkte toe
Mar (21-7-2011 om 06:57)
Esther, je vergelijkt appels met peren. OM is niet verantwoordelijk voor het afgeven van wapenvergunningen; en anderzijds is de politie niet degene die bepaalt of iemand vrij rondloopt of niet. Zoo makkelijk om gelijk met je vingertje te wijzen...
Jan P (20-7-2011 om 18:38)
Als gezond burger ben je in Nederland vogelvrij, wat doet deed die vent nog op vrije voeten.... Maar ja kan er van alles over schrijven het heeft toch geen nut, maar wat een enorme nachtmerrie voor de slachtoffers pfff...
A.nonien (20-7-2011 om 18:02)
De politie pakt een dader op !! maar bepaald niet wat de straf word ! De politie kan er niets aan doen dat de dader zo snel weer vrij rond loopt !! ik vind t goed werk wat ze gedaan hebben !! en nu zit hun werk erop en mag de rechter bepalen wat de straf gaat worden
Fransiscus (20-7-2011 om 16:45)
In dit drama is dus weer een nieuwe zondebok gevonden. De falende politie krijgt nu alle negatieve aandacht ipv de dader. Ieder heeft weer zijn oordeel klaar terwijl niemand hier de exacte ins en outs weet. Je kan iemand niet EEUWIG vastzetten zelfs niet voor mishandeling, brandstichting etc.Helaas!