Weerbericht:
Vrij veel bewolking en soms wat lichte (mot)regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongens plegen overval in Goes

Toegevoegd: 17-08-2011, 10.34 uur - Update: 17-08-2011, 17.44 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Twee jongens hebben vanochtend in Goes een sigarettenwinkel aan de Voorstad in Goes overvallen.

De jongens kwamen woensdagochtend tussen 07.30 uur en 08.00 uur de winkel binnen. Het gaat volgens de politie om twee jongens tussen de 16 en 18 jaar oud. Zij namen een grote hoeveelheid rookwaar en een flinke hoeveelheid klein geld mee. De exacte waarde is niet bekend gemaakt.


De 84-jarige eigenaresse van de winkel had juist haar winkel geopend. Er was net een klant vertrokken. Daarna kwamen er twee jongemannen de zaak binnen. Zij hebben de eigenaresse omver geduwd waardoor zij ten val is gekomen en het bewustzijn heeft verloren. 

Voor de vrouw kwam een ambulance ter plaatse. Het ambulanceteam heeft de vrouw onderzocht, maar ze is niet meegenomen naar het ziekenhuis. Waardoor de vrouw precies buiten bewustzijn raakte, is niet bekend.

Het is onduidelijk hoelang de vrouw precies buiten bewustzijn is geweest. Het is daardoor onbekend hoe laat de overval precies gepleegd is. Een passant zag de vrouw in de winkel liggen, schoot haar te hulp en sloeg hierna alarm.

De technische recherche heeft ter plekke onderzoek gedaan. Ook is er  een buurtonderzoek gehouden. Of dit iets heeft opgeleverd, is niet bekend. Er zijn nog geen arrestaties verricht. De daders spraken met een buitenlands accent.

De politie is op zoek naar getuigen. Men is in het bijzonder op zoek naar een man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij was rond 07.30 uur vermoedelijk de laatste klant in de winkel voordat de overval plaatsvond. De politie zoekt ook de man die de vrouw te hulp schoot.

De politie wil verder graag in contact komen met mensen die voor of tijdens de overval iets verdachts hebben gezien. Ook als men informatie over de daders heeft, wordt men gevraagd contact met de politie op te nemen. Dit kan op het politiebureau in Goes of door te bellen naar 0900-8844.

Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer: 06-18176703. Bij de CIE is anonimiteit gewaarborgd. Indien getuigen niet met de politie willen praten dan kunnen ze contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De winkel zou in het verleden al vaker overvallen zijn.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Theo (2-2-2012 om 00:29)
Bij de jongens thuis ff de beest uithangen en het zelfde doen als bij de oude dame. hun een flinke schop geven van een paar flinke sterke jongen en alles weg halen uit hun kamer computers game spul enz . dan eens kijken hoe ze dan voelen.
VdVonck (19-8-2011 om 18:41)
Het winkeltje is altijd vroeg open! Vaak als Mevrouw wakker is ben je welkom! Dat het geen Hollandse jongens/locals zijn begrijp ik. De inwoners van Goes respecteren Mevr. Kalmthout 't ouwe vrouwtje' is een begrip in Goes. Ik haal hier al 12 jaar met plezier mijn sigaretten en dat moet zo blijven!
Oude klant (19-8-2011 om 10:50)
Pff hoe durven ze Tegenwoordig zit ik in vlissingen op school maar ik kwam er dagelijks mijn sigaretten halen. hardstikke aardige vrouw. Sterkte!
BC (18-8-2011 om 19:29)
De politie zoekt ook de man die de vrouw te hulp schoot. >> als je erbij geweest bent geef je toch alle medewerking, ook na het misdrijf ??
... (18-8-2011 om 09:51)
Belachelijk, hoe durven ze!!!! Sterkte voor de Vrouw....
Ron (17-8-2011 om 22:58)
Schandalig en respectloos om mensen op zulke leeftijden te overvallen.
Cookie-instellingen beheren