Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Politieonderzoek bij Axelsekreek

Toegevoegd: 09-11-2012, 15.53 uur
Door: Manfred Berrevoets
AXEL - De politie heeft vrijdag onderzoek gedaan in Axel in verband met de dood van John Smidt. 


Rond 08.00 uur is er begonnen met het maaien van het riet langs de Axelsekreek aan de Lageweg. Technisch rechercheurs hebben gezocht naar sporen. Volgens het OM is er ook een duikteam ingezet wat de kreek heeft afgezocht. 

Voor het onderzoek is de Lageweg afgesloten geweest voor het verkeer. Rond 15.30 uur is het onderzoek afgerond en de weg weer vrijgegeven. Op dinsdag 23 oktober heeft de politie ook al onderzoek gedaan op deze locatie. Toen werden er bandensporen onderzocht. 

Smidt verdween in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober. Buurtbewoners van de Eisenhowerlaan hoorden rond 02.00 uur een hondje aanhoudend blaffen bij het park aldaar. Toen de alerte buurtbewoners gingen kijken zagen ze daar inderdaad een hondje loslopen. Ook werd een hondenriem en een pet en een plas bloed gevonden. 

De politie stelde een onderzoek in en vond nog dezelfde dag in een sloot aan de Vissersverkorting in Westdorpe het lichaam van de 86-jarige man. Woensdag 24 oktober is op het lichaam van de 86-jarige man een schouw verricht, gevolgd door, een dag daarna, sectie. Uit deze schouw en sectie is gebleken dat bejaarde man door messteken om het leven is gebracht. 

Inmiddels zijn een 32-jarige man uit de gemeente Terneuzen en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachten. De beide verdachten zitten vast en zijn in beperking gesteld. Dit betekent dat zij geen contact mogen hebben met de buitenwereld.  

Het resultaat van het onderzoek van vandaag is nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dennis (9-11-2012 om 23:50)
Gelukkig hebben ze bij de politie ook nog echte helden werken! Je best doen om de moord op te lossen van een onbekende. Dikke pluim voor deze agenten,
Cookie-instellingen beheren