Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand Goes is meester

Toegevoegd: 11-09-2013, 16.36 uur - Update: 12-09-2013, 18.36 uur
De brand richtte behoorlijk wat schade aan. De brand richtte behoorlijk wat schade aan.
De brand richtte behoorlijk wat schade aan.
© Foto: Ricardo Kievit / 112Stadsgewest
Door: Roland de Jong
GOES - De zeer grote brand die vannacht uitbrak in Goes is meester. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.
 
De brand begon vannacht boven restaurant El Charro aan de Magdalenastraat. De brandweer kreeg de melding rond 03.10 uur binnen. De brandweer had al één bluswagen terug naar de kazerne gestuurd toen rond 06.50 uur bleek dat de brand was overgeslagen naar de naastgelegen Brasserie d'Avers. Het vuur greep flink om zich heen en de brandweer moest daarom verder opschalen.
 
Kort na het uitbreken van de brand konden vier personen worden gered. Drie van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis omdat ze rook hadden ingeademd. Het traumateam uit Rotterdam kwam ter plekke, maar hoefde niemand te behandelen. Er werden volgens de Veiligheidsregio in totaal zes ambulances ingezet. Vijf panden werden ontruimd. De bewoners van de omliggende panden zijn inmiddels terug in hun woningen.


De brand was rond 15.20 uur meester. In totaal zijn circa 100 brandweerlieden afwisselend  ingezet bij de bestrijding van de brand. Hierbij zijn op het hoogtepunt van de inzet vijf blusvoertuigen, twee autoladders, vijf haakarmvoertuigen met verschillende containers, drie meetploegen en verschillende ondersteunende brandweereenheden ingezet geweest.

Op dit moment is de brandweer nog steeds met twee tankautospuiten en een ladderwagen ter plekke. Een aannemer is met een kraan ter plaatse om zo alle brandhaarden goed te kunnen bereiken. Er was namelijk sprake van instortingsgevaar. Rond 16.45 uur verwachtte de Veiligheidsregio dat de inzet van brandweerlieden nog tot circa 17.15 uur zou gaan duren.

De grote afzetting die vanochtend rondom het brandadres werd gemaakt, is inmiddels opgeheven. De Magdalenastraat is nog wel deels afgezet. De woningen en de bedrijven in de Magdalenastraat zijn gewoon bereikbaar, de straat is alleen voor autoverkeer afgesloten. De Goudenmuilstraat is voorlopig nog voor iedereen afgesloten. Rondom de uitgebrande panden zijn inmiddels bouwhekken geplaats

Zie ook:
- Tweede pand Goes gaat in vlammen op (11-09-2013)
- Bewoners gered bij brand Goes (11-09-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wendy (13-9-2013 om 06:06)
Sterkte voor de mensen die hun huis en zaak zien wegbranden. Verschrikkelijk
Sensatie vertalen naar begrijpelijke praat. (12-9-2013 om 15:25)
@ ik ik ik, wat kan mij nu boeien wat voor jargon brandweerlieden onderling bezigen ? mensen lezen "zeer grote brand" en de brandweer bedoeld dan "zeer grote inzet" volgens u ? dus hoe drukker de brandweer zich maakt, des te groter de brand en niet andersom ?
Michelle (12-9-2013 om 12:03)
@K, wanneer ga jij de Nederlandse taal eens leren. Ik denk dat heel veel mensen niet snappen waar je het over hebt!!
Fsoering (12-9-2013 om 11:04)
@ Overdreven sensatie... Het heet nou eenmaal een zeer grote brand in brandweer termen als er 4 blusvoertuigen of meer worden ingezet. En aangezien er 5 betrokken waren bij de blussing,spreekt men van een zeer grote brand.En voor een kleine oude binnenstad als Goes,heeft dit een behoorlijke impact.
Gekke Henkie (12-9-2013 om 10:42)
De term "zeer grote brand" heeft niets met de omvang van een brand te maken maar met de inzet van het aantal blusvoertuigen. Kleine, middel, grote, zeer grote brand vereisen dus 1, 2, 3, of 4 blusvoertuigen. Tja de overwegingen van de OVD ben ik ook benieuwd naar....
Ik (12-9-2013 om 10:37)
Overdrevensensatiezucht, ga zelf bij de brandweer dan komen er Miss noooooit meer zulke branden voor. Mense die toekijken kunnen en weten het altijd beter he. Verder kun je je Miss dan meer verdiepen over de termen die de brandweer gebruikt om iets aan te duiden.
Cookie-instellingen beheren