Weerbericht:
In het noorden bewolkt, elders opklaringen en enkele (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Demonstratie tegen kernenergie Middelburg

Toegevoegd: 25-10-2013, 16.34 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In Middelburg is vanmiddag gedemonstreerd tegen kernenergie. Het protest vond plaats voor het hoofdkantoor van energiebedrijf Delta.


De demonstratie, die van tevoren werd aangekondigd, werd georganiseerd door World Information Service on Energy (WISE) Nederland. Deze organisatie is het niet eens met het besluit om de kerncentrale in Borssele langer in gebruik te houden. De centrale levert al veertig jaar energie en het besluit is inmiddels genomen om daar nog eens twintig jaar aan vast te plakken. Veel te lang, zo vinden de demonstranten.

De protestactie verliep rustig. Er waren 19 actievoerders op de been en zij hielden een stil protest. De protestanten namen op stoelen plaats voor het Delta-gebouw en het enige geluid dat werd geproduceerd was dat van een trommel. Er werden diverse gele vaten voor het pand geplaatst. De politie hield met drie agenten de situatie in de gaten. Delta zette diverse particuliere beveiligers in.

Rond 16.45 uur, toen de actievoerders drie kwartier hadden stilgezeten voor het energiebedrijf, werd aan de directie van Delta één van de meegebrachte vaten overhandigd. Het vat moet het bedrijf er aan herinneren dat de kerncentrale in Borssele ook afval produceert. Delta heeft het vat in ontvangst genomen.

2003
Bij de dertigste 'verjaardag' van de kerncentrale in 2003 werd een omvangrijker protest gehouden. Toen demonstreerde een grote groep mensen op de dijk rondom de kerncentrale. Er werden toen honderden gele vaten op de dijk gezet om aan te geven hoeveel radioactief afval er werd geproduceerd.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Job (25-10-2013 om 21:08)
Commercie voor een paar jah afhankelijkheid en veel rommel voor de burger,oh en natuurlijk opruimkosten Ag stoer.....er zijn in nederland nooit zoveel verzetsstrijders geweestMeestal pas als kalf al verdronken is wordt men boosWat niks oplost Maar verder hebben de meeste geen idee en lopen braaf mee
Kaas (25-10-2013 om 19:54)
Gek he dat er geen mens komt.. Alleen een paar enkelingen zijn tegen kernenergie, de rest heeft wel gezond verstand en ziet dat er gewoon nog geen goede alternatieven zijn uitontwikkeld . Heb liever -schone- kernenergie als die windmolens.. Ga er maar eens naast wonen.
Reg (25-10-2013 om 19:36)
Comercie, Jan kan nog niet eens schrijven!
Remco (25-10-2013 om 19:21)
Nou die windmolens zijn zeker een aanwinst ....... not.. lekker laten draaien die centrale ..al was het maar om ze te pesten.
Pro kern energie (25-10-2013 om 18:41)
19 man haha. Laten we maar een 2e centrale bouwen zou ik zeggen als dit alles is wat tegen kern energie is dan zou ik zeggen morgen nog een spit in de grond voor een 2e centrale.
Jan (25-10-2013 om 17:55)
Daar hadden 20000 man moete staan,dit haalt niets uit,de comercie wint het weer met Rutte aan het roer
Cookie-instellingen beheren