Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
52 files van totaal 185 km

Man bedreigt supermarktmanager met mes

Toegevoegd: 29-03-2014, 14.08 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 25-jarige Vlissinger is vrijdag aangehouden voor het bedreigen van een supermarktmanager. Hij gebruikte daarbij een mes. De man moet binnenkort op een TOM-zitting verschijnen.

De verdachte had die ochtend geprobeerd een blik energydrank te stelen uit de Albert Heijn-supermarkt in de Aagje Dekenstraat. Omdat de man al vaker in deze supermarkt betrapt was op proletarisch winkelen heeft hij een winkelverbod gekregen. De man werd daarop gewezen door een medewerker en de manager maar in plaats van direct de winkel te verlaten greep de man naar een mes. Hij bedreigde daarmee de manager.

G
ewaarschuwde agenten wisten de Vlissinger kort daarop aan te houden in de Gravestraat. De man heeft op het bureau een verklaring afgelegd. Met de mededeling dat hij binnenkort op een TOM-zitting moet verschijnen is de verdachte weer naar huis gestuurd.

TOM staat voor Taakstraf Openbaar Ministerie. Op een TOM-zitting kan een officier van justitie een verdachte een taakstraf (een werkstraf of een leerstraf) of een geldboete, of een combinatie hiervan aanbieden. Bij deze besloten zitting is het niet de rechter die een straf oplegt maar de officier van justitie die een straf aanbiedt.

Als de verdachte hier niet op ingaat of de taakstraf niet naar behoren uitvoert, wordt hij of zij alsnog gedagvaard voor de rechter.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (30-3-2014 om 15:10)
Jullie sporen niet met je TOM zitting! Gewoon hard aanpakken, vast zetten zo'n losgeslagen gek. Wat als die de volgende keer steekt??
DOM-zitting (30-3-2014 om 07:46)
Schaf de rechtbank maar af want dit slaat helemaal nergenst op. Doen ze dat soms expres om de maatschappij bewust te ontwrichten ? het lijkt er wel op, want plausibele excuses voor de aanfluiting die nog voor een rechtstaat door moet gaan zie ik al een hele poos niet meer.
Ik (29-3-2014 om 16:23)
Ik heb het te doen met de supermarktmanager. deze kan best een trauma hieraan over houden.
G (29-3-2014 om 16:18)
Ze kunnen beter ook overdag bij Albert Heyn een beveiligings beambte rond laten lopen( die zie je ook s"avonds in de winkel rondlopen). Het is niet normaal dat je gaat stelen,en op de koop toe een manager ga bedreigen. wat een *****zak.
jacob (29-3-2014 om 15:02)
Een taakstraf? voor iemand die met een mes dreigt, het is te gek voor woorden. En hij is ook nog eens, na opmaken PV., heen gezonden. Niet vreemd dat de brave burger zichzelf gaat beschermen. We leven in een bananen republiek.
Rico (29-3-2014 om 14:23)
Bedreiging met een mes........dat moet zeker goed zijn voor 10 uur papier prikken. OM wordt eens wakker.
Cookie-instellingen beheren