Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 155 km

Jongens overvallen Kruidvat Middelburg

Toegevoegd: 30-05-2016, 20.03 uur - Update: 31-05-2016, 16.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Eén van de vier Middelburgse filialen van drogisterijketen Kruidvat is maandag het doelwit geweest van een gewapende overval.


Rond 18.15 uur kwamen volgens de politie twee jongens, beiden met een steekwapen, de vestiging aan de Lange Geere binnen. De twee bedreigden klanten en het personeel. De daders eisten geld. Toen ze dat kregen zijn ze er te voet vandoor gegaan in de richting van de nabijgelegen parkeergarage 'De Geere' om vervolgens richting de Schroebrug te gaan. 

Via Burgernet werd onder 4.240 deelnemers een signalement verspreid. Volgens de politie hadden de beide daders een grijze hoodie aan. Eén van de daders had een grijze broek en opvallend gele slippers met donkere strepen erop aan. De ander droeg een spijkerbroek en grijze sportschoenen. Eén van de twee had een bivakmuts op. Zeker één van de twee had een getinte huidskleur. Een zoekactie in de ruime omgeving leverde voor zover bekend niet het gewenste resultaat op.

De winkel in het Middelburgse centrum zou eigenlijk pas om 20.00 uur sluiten maar na de overval werd de vestiging direct gesloten. De politie heeft van het personeel verklaringen opgenomen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerard (31-5-2016 om 17:37)
Ik heb een tip voor mensen, wees a.u.b voorzichtig met wat je op internet zet. Voor je het weet staat meneer de agent eerder bij jullie op de stoep dan bij die knapen! En voor alle duidelijkheid het heeft niets met kleur te maken, maar met het milde aanpak. Dit soort jongens zouden dat nooit in hun hoofd halen als er veel te verliezen viel. Nu zitten ze eventjes vast en zijn ze weer vrij en doen weer hetzelfde tot ze weer gepakt worden. Dweilen met de kraan open, letterlijk. Die jongens circuleren in het zelfde milieu na hun vrijlating dusja verbazingwekkend is het niet.
Vlissinger (31-5-2016 om 16:27)
@Che en Dr.Simon, zouden jullie zo vriendelijk zijn om dinsdagavond om 20:30 naar NPO 1 te kijken of als dit niet lukt de herhaling op woensdagochtend om 11:35 op NPO 2 en vertel dan hier eens even welke figuren hier continu in de hoofdrol zijn.
Dr. Simon (31-5-2016 om 10:35)
@zeeuws meisje Wie zegt dat het buitenlanders zijn die hierheen voor een uitkering en onderdak? Misschien wonen ze hier al hun hele leven maar hebben ze buitenlandse ouders! @WG Hoezo weer getinte jongens? Er staat toch "zeker één van de twee had een getinte huidskleur", dat ze ze allebei getint zijn maak jer zelf van! Buitenom dat is het gewoon diep triest dat zulke trieste figuren überhaupt bestaan, zoiets doe je gewoon niet een beetje gezond verstand! Sterkte voor de medewerkers die dit hebben moeten meemaken, hopelijk worden de daders gepakt en berecht!
Che (31-5-2016 om 08:20)
Erg voor het personeel, sterkte. Voor de racisten hieronder; 1 is getint, dan kan de ander altijd nog blank zijn als het jullie daarom gaat. Maar de daad wordt niet gepleegd omdat iemand een kleurtje heeft. En met jullie opmerkingen en houding krijgen alle mensen met een kleurtje straks nergens een kans meer. Jullie helpen het zelf om zeep. Dat die comments mogen zeg....We zijn al ver afgegleden....
zeeuws meisje (31-5-2016 om 05:50)
Nog meer buitenlandse bucht naar hier halen.! Nederland doe je ogen open, eigen volk eerst ipv die buitenlanders steeds uit de stront te helpen door ze hier maar een uitkering en onderdak te geven. Ken er genoeg die zeggen van waarom zou ik gaan werken? Kan elke maand om geld. En ondertussen bedenken hoe ze NL naar de klote kunnen helpen door nu dit weer. Krijgen zehun zin niet gaan zede boel overvallen. Triest gewoon een enkeltje mefafgehakte poten naar eigen land terug. Verbodom nog ooit 1 stap in NL te zetten.sterkte voor het personeel
Linde (31-5-2016 om 00:32)
We hebben in dit land een probleem! Het grootste probleem is dat de persoon die hier wat aan doen wil door het OM wordt vervolgd vanwege het benoemen van dit probleem.
Cookie-instellingen beheren