Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 30 km

Geen sneeuw op daken: wietkweker voor rechter

Toegevoegd: 20-02-2017, 16.05 uur - Update: 20-02-2017, 16.16 uur
De ontmanteling van de kwekerij aan de Torentrans in 2011.
De ontmanteling van de kwekerij aan de Torentrans in 2011.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Volgens de officier van justitie in Middelburg zou de 58-jarige Ç. uit Middelburg 365 dagen waarvan 111 voorwaardelijk de cel in moeten. Ç. moest zich maandag voor de rechtbank in Middelburg verantwoorden omdat hij diverse hennepkwekerijen zou runnen.


Ç. was niet op de zitting verschenen, zodat zijn zaak bij verstek werd behandeld. De geëiste celstraf is overigens gelijk aan het voorarrest. Begin 2011 viel het de politie op: overal lag sneeuw op de daken behalve bij een woning aan de Oosterscheldestraat in Oost-Souburg een woning in Westerzicht in Vlissingen. De politie controleerde een en ander en in de woningen werden professionele wietkwekerijen aangetroffen.

Ç. werd aangehouden en beweerde van niets te weten. De woning in Westerzicht werd bewoond door een werkneemster/vriendin en op het adres van de woning aan de Oosterscheldestraat stond hij alleen maar ingeschreven. Hij woonde daar geheel niet, want hij sliep in zijn garage op een industrieterrein in Middelburg. Daar werden ettelijke bonnetjes van doe-het-zelf-zaken aangetroffen die op hun beurt weer wezen op de aankoop van materialen om een woning tot kwekerij om te bouwen. En zo kwam ook een woning aan de Torentrans in Middelburg aan het licht. 

Dat Ç. een eerlijke boterham verdiende met zijn garagebedrijf, zoals hij had verklaard, trok de officier van justitie ernstig in twijfel. Daar waar de handel in tweede handsauto's marginale winsten opleverde, noteerde Ç een winstpercentage van 74 procent. Het aantal auto's dat hij had verkocht was ook niet mals: tien auto's in tien jaar tijd. En dan nog voornamelijk aan familieleden voor bedragen die aanzienlijk lager waren dan de facturen vermeldden.

Witwassen en in het hele gebeuren is Ç. de spin in het web, concludeerde de officier. Voorts wees hij erop dat de criminele scene buiten Zeeland op de hoogte zou zijn geweest van de handel en wandel van Ç. en dat er zelfs een plan zou zijn om hem te beroven omdat er veel cash geld bij hem zou zijn te halen. 

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Azul (21-2-2017 om 12:22)
Gelijk terugdeporteren naar waar die vandaan kwam, dat die dat lekker in zijn eigen land gaat doen. Tja, woningnood in NL, en de betaalbaare woningen zijn vol omdat buitenlanders daar hun drugskwekerijen hebben.
jaapveel (21-2-2017 om 00:26)
Er wordt niet voor niets reclame gemaakt voor goede isolatie... En toch: vrijgeven die wiet dan wordt het in woonwijken veiliger zonder geknoei met stroom.Een goede controle wordt mogelijk. Ook geen doden meer om dat de heren elkaar doodschieten. Zou een hoop ellende schelen.
wim (20-2-2017 om 19:29)
Waar sneeuw niet goed voor is laten we hopen dat er op zijn tijd dus in de winter maanden altijd wat sneeuw valt zeer goedkoop om dat te ontdekken.