Weerbericht:
Zonnige perioden en een enkele bui. Woensdag bewolkt, later zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Ongeluk: Zeelandbrug dicht, vijf gewonden

Toegevoegd: 03-04-2017, 19.19 uur - Update: 03-04-2017, 20.52 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is maandagavond afgesloten geweest vanwege een ernstig verkeersongeluk. Er zijn vijf personen naar het ziekenhuis gebracht.


De slachtoffers zaten in twee personenauto's die rond 17.35 uur met elkaar in botsing kwamen op het beweegbare deel van de brug, vlakbij Zierikzee. Volgens de politie zijn drie volwassenen en twee kinderen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig zij er aan toe zijn is niet bekend.

Eén van de auto's belandde door de klap op zijn zijkant. De brandweer heeft het dak van het voertuig geknipt om de inzittende(n) te bevrijden. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plekke. De opgeroepen Amsterdamse traumahelikopter is niet meer ingezet.

De politie doet momenteel sporenonderzoek op de brug. Rond 20.35 uur kon de brug weer worden vrijgegeven.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
van Tollenaer (5-4-2017 om 09:11)
een dikke vangrail in het midden zou beter zijn. dit soort ongevallen zal de reden worden dat zelfsturende auto's verplicht worden. of het is gewoon tijd dat zeeland een fatsoenlijke brug krijgt en niet dat aftandse smalle karrenspoor. jammer dat dat dan ongetwijfeld weer een tolbrug zal moeten zijn. maar die komt er toch niet want investeren in zeeland is blijkbaar not done en zeker weggegooid geld ?
AntiGSM (4-4-2017 om 17:14)
Ik wil toch nog even reageren: heel erg, het blijkt dus dat iemand onwel geworden is. Even een verklaring waarom A58 en ik iets anders suggereren: bij 9 van de 10 ZEER vreemde ongelukken van de laatste tijd staat er bij dat de oorzaak onbekend is, je hoort er ook 9 van de 10 keer niets meer over terwijl we met z'n allen wel beter weten en dat de allesverslavende smartphone vaak belangrijker is dan het verkeer. Ik wacht met smart op de maatregel dat er geen enkele telefoon nog werkt tijdens het besturen van een voertuig. Kunnen ze gelijk stoppen met die idiote wagens die helemaal vol hangen met schermen en waarschuwingssignalen voor voetgangers e.d. Gewoon gezond verstand en opletten en met autorijden bezig zijn!
Ik (4-4-2017 om 15:54)
@a58: Schaam je je al een beetje. Toch een onwelwording. Kan ook jou gebeuren. Ondanks dat jij zo prima rechtuit kan sturen!
jacob (4-4-2017 om 11:12)
Alle deskundigen ten spijt nu blijkt het een onwel wording van een bestuurder te zijn. Dus deskundigen wacht eerst eens af over het hoe en wat om dan te reageren.
Greetje (4-4-2017 om 07:59)
De bestuurder reed zeker niet harder dan 80 kilometer. Hij was onwel geworden. Ik reed vlak achter hem en was bij de eerste om hulp te bieden. Hij heeft dus geen schuld. Ik wens hen veel sterkte en beterschap. Ps goed om afstand te bewaren.
AntiGSM (3-4-2017 om 23:47)
@A58, ik stel inderdaad dezelfde vraag als u, hoe is het inderdaad mogelijk dat er zo verschrikkelijk veel rare ongelukken gebeuren tegenwoordig? Kunnen we nu helemaal niet meer normaal auto rijden of wat is er aan de hand. Vandaag op een simpel ritje woon/ werk verkeer zag ik dan toch weer op zo'n 20 km zeker 8 personen bezig met smartphone achter het stuur, bang wordt ik van deze lui, ze weten echt niet wat voor ellende ze veroorzaken op de weg!
Cookie-instellingen beheren