Weerbericht:
Weinig bewolking, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip haalt explosief naar boven Vlissingen

Toegevoegd: 28-11-2018, 09.11 uur - Update: 28-11-2018, 09.36 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De bemanning van baggerschip Rival uit Papendrecht heeft vanochtend rond 08.00 uur alarm geslagen nadat aan boord vermoedelijk een oud explosief was ontdekt.


Vermoedelijk is sprake van een Amerikaanse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief zou zijn bovengehaald tijdens baggerwerkzaamheden die het 70 meter lange en bijna 10 meter brede schip op de Westerschelde uitvoert met behulp van een grijper.

Het schip ligt in de monding van de Vlissingse Buitenhaven en wacht daar de komst van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) uit Den Helder af. Die zal definitief moeten vaststellen om wat voor bom het gaat en wat hier verder mee moet gebeuren. Volgens de gemeente Vlissingen ligt het schip in ieder geval meer dan 100 meter van de dichtstbijzijnde bebouwing.

Bij het schip ligt inmiddels het vaartuig P41 van de landelijke eenheid van de politie.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750