Weerbericht:
Perioden met zon, morgen bewolkt en in de noordelijke helft af en toe regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Gebied Vlissingen afgesloten vanwege bom

Toegevoegd: 28-11-2018, 20.14 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Rond 20.00 uur is in Vlissingen de afzetting van de 1.300-meterzone rond het schip met de bom in Vlissingen definitief ingesteld. Bewoners moeten vanaf nu binnenblijven en verkeer kan het gebied niet langer in.


Volgens de Veiligheidsregio is het het meest veilig om het ontmantelen van het explosief snel uit te voeren en niet langer uit te stellen dan nodig is. Binnen de straal van 1.300 meter ligt het gebied tussen de Oranjemolen, de HZ en de waterzuivering bij Ritthem. Hierbinnen vallen ook de Binnenhaven, het NS-station en de terminal van de ferry. Trein, boot (fietsvoetveer) en busvervoer zijn daarom niet beschikbaar tussen 20.00 uur en 21.30 uur.

Burgemeester Van den Tillaar heeft een noodverordening afgekondigd. Er is niemand geëvacueerd. "Mensen die vertrokken zijn, hebben dit op eigen initiatief gedaan", zo zegt de Veiligheidsregio. Via NL Alert zijn mensen geïnformeerd over de maatregelen. Agenten van de Mobiele Eenheid (ME) zijn ingezet om toezicht te houden. Omroep Zeeland is als calamiteitenzender actief op de radio.

Mensen met vragen kunnen overigens bellen naar een speciaal nummer: 0118-487000.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ wim (29-11-2018 om 06:49)
En daarom werkt u niet bij de eod en hebben die proffesionele militairen daar iets meer vestand van dan u..
wim (28-11-2018 om 21:01)
wat een flauwe kul hebben ze het scheepvaart verkeer op de westerschelde ook stil gelegd en er zit nog een hoge dijk tussen voor het achterland