Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 186 km

Bom Vlissingen: Binnenblijven binnen 1300 meter

Toegevoegd: 28-11-2018, 17.22 uur - Update: 28-11-2018, 17.56 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Veiligheidsregio Zeeland treft vanwege de vliegtuigbom in Vlissingen voorbereidingen om een gebied met een straal van 1.300 meter aan te wijzen waarbinnen mensen binnenshuis moeten blijven. Op dit moment geldt dit advies overigens nog niet.


Volgens de politie kunnen bij een onbedoelde explosie scherven van de bom op 1.300 meter afstand terecht komen. Op dit moment mag al niemand meer binnen een straal van 300 meter van het schip komen. Er zijn verschillende afzettingen gemaakt, onder meer bij de Piet Heinkade en het sluizencomplex. Toeschouwers mogen ook niet meer op het dijkje bij het NS-station komen.

De Veiligheidsregio Zeeland heeft rond 17.50 uur het exacte gebied van 1.300 meter rond het schip bepaald waarbinnen mensen niet meer naar buiten mogen wanneer de daadwerkelijke ontmanteling plaatsvindt. Het gaat om het hele gebied tussen de Oranjemolen, de HZ en de waterzuivering bij Ritthem. Hierbinnen vallen ook de Binnenhaven, het NS-station en de terminal van de ferry. Binnen dit gebied moeten tijdens de ontmanteling ramen en deuren gesloten worden. Ook wordt geadviseerd niet voor het raam te gaan staan.  Het exacte gebied is te zien op foto 8.

Het tijdstip waarop de ontmanteling van de bom start is overigens nog niet bepaald. "Zodra dit tijdstip bepaald is, maken wij bekend vanaf hoe laat omwonenden binnen een straal van 1.300 meter van het schip binnen moeten blijven", zo zegt de Veiligheidsregio Zeeland. "Het ontmantelen van een bom brengt altijd een risico met zich mee. Daarom deze voorzorgsmaatregel", aldus de woordvoerder.

Later meer


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren