Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Bom vandaag tot ontploffing gebracht

Toegevoegd: 29-11-2018, 13.28 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) brengt vanmiddag in Vrouwenpolder de duizendponder tot ontploffing die gisteren door een baggerschip werd gevonden in Vlissingen.


Vanochtend ging de EOD al naar het strand bij Ritthem maar de twee locaties hier bleken niet geschikt om de zware vliegtuigbom veilig tot ontploffing te brengen (foto's). Daarom werd besloten om de bom tussen 14.00 en 16.00 uur gecontroleerd onschadelijk te maken op het strand bij Vrouwenpolder. De bom wordt eerst ingegraven en daarna bedekt met zand. Vervolgens brengt de EOD de bom gecontroleerd tot ontploffing. Volgens de politie wordt de directe omgeving vanwege de veiligheid ruim afgezet. Omwonenden kunnen de ontploffing horen.

De bemanning van baggerschip Rival uit Papendrecht sloeg rond 08.00 uur alarm nadat tussen naar boven gehaald sediment een geroest object was ontdekt. Vanmiddag kwam de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ter plekke om onderzoek te doen. Na een eerste onderzoek werd besloten een gebied van 300 meter rondom het schip af te zetten. Het object bleek namelijk een duizendponder uit de Tweede Wereldoorlog te zijn.

Vanaf 20.00 uur werd ook een zone van 1.300 meter rondom het schip afgesloten. Mensen die zich binnen dit gebied bevonden, moesten binnen blijven en zich niet in de buurt van de ramen begeven. Ook het treinverkeer, de vaarten van het fietsvoetveer en het busverkeer moesten worden stilgelegd.

Rond 21.25 uur werd het sein veilig gegeven en werden alle afzettingen opgeheven. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de demontage goed verlopen. Rond 21.45 uur is de ferry weer gaan varen. Een half uur later werd het treinverkeer hervat.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren